Overslaan en naar de inhoud gaan

Drukte Maastricht: burgemeester dreigt binnenstad te sluiten

Geplaatst opzondag 29 november 2020 - 13:09

Burgemeester Annemarie Penn-te Strake dreigt de binnenstad van Maastricht af te sluiten als de drukte blijft toenemen. Het is code rood, als er nu nog meer mensen naar de binnenstad komen gaat Penn over op het sluiten van winkels.

Nu geldt de dringende oproep niet meer de stad in te gaan.

Rond 13:00 uur gold nog code oranje. Nog geen uur later was dat code rood. De eerste stap in die fase is om mensen op te roepen niet meer naar de stad te komen. Sluiting van winkels gebeurt pas als die oproep niet het gewenste effect geeft.

Maastricht-West
Bij code oranje werd al eenrichtingsverkeer ingesteld in de winkelstraten. Tijdens code rood kan de burgemeesters de winkels in Maastricht-West sluiten. In het westen van de stad liggen de drukste straten en de grootste winkelketens.

Video: L1

Handhavers
Ook vrijdag was het al behoorlijk druk. Veel Belgen komen de grens over en ook het mooie weer lijkt mensen de stad in te lokken. "We hebben alle handhavers en hospitality-guides die we hebben ingezet op dit moment", zei de woordvoerster toen het nog code oranje was. "Ook spreken we winkeliers aan dat ze de rijen voor de deur in de gaten moeten houden. Mensen moeten echt anderhalve meter afstand houden."

Roermond
De drukte in het Outlet in Roermond valt zondag mee, in vergelijking met zaterdag. Toch werden zondag opnieuw de deuren van het merkendorp gesloten omdat het maximum aantal bezoekers binnen was. In de Roermondse binnenstad was van de koopjesdrukte, net als zaterdag, weinig te merken.

Video: L1

Lees ook: Druk Outlet gooit deuren dicht

Waterbedeffect
In andere steden gingen zaterdag de winkels al eerder dicht, onder meer in Rotterdam, Den Haag, Dordrecht en Eindhoven. Burgemeester Jorritsma van Eindhoven deed een oproep om een lijn te trekken als burgemeesters. Anders is hij bang voor een waterbedeffect, dat mensen massaal de steden opzoeken waar wel nog winkels open zijn. De drukte is ongewenst gezien de coronacrisis.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen