Overslaan en naar de inhoud gaan

Drukte in Heuvelland: meer wegen dicht

Geplaatst opzondag 5 april 2020 - 16:11

Vanwege de grote drukte in het Heuvelland heeft de gemeente Vaals besloten om meerdere wegen af te sluiten.

"Vanwege het letterlijk bizarre gedrag van motorrijders, zijn we tot het besluit gekomen om de wegen rondom het Vijlenerbos daadwerkelijk te sluiten en gesloten gehouden", zo laat wethouder John Coenen van Vaals weten.

Drielandenpunt
Zondagochtend ging de toegangsweg naar het Drielandenpunt al dicht vanwege de grote toeloop. Deze maatregelen bleken onvoldoende. Er waren nog steeds veel mensen richting het Heuvelland op weg, ondanks de oproep om vooral thuis te blijven.

Video: L1

Lees ook: Drielandenpunt afgesloten vanwege grote toeloop

Vijlenerbos
De gemeente heeft nu besloten om gebieden rondom het Vijlenerbos af te sluiten. Het gaat om dorpen als Raren, Vijlen, Lemiers, Melleschet, Rott en Holset. "Het is duidelijk dat de goedwillende inwoners en bezoekers die wel rekening willen houden met de maatregelen, de dupe zullen worden van de verdergaande maatregelen die komend weekend getroffen zullen worden", zegt Coenen.

Laars
Volgens Coenen lapt een groot aantal motorrijders het 'expliciete verzoek van het rijk en lokale overheden' aan z'n laars. "Ze trekken er in grote groepen op uit en daarbij hebben zij eigenstandig de wegen tot racecircuits betiteld", zegt hij. "Daarbij trekken ze zich ook niets aan van bebouwde of onbebouwde kom."

Drukte in Heuvelland (5 apr 2020)
Archieffoto
Foto: L1

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen