Overslaan en naar de inhoud gaan

Drukte in Heuvelland: meer wegen dicht

Geplaatst opzondag 5 april 2020 - 16:11

Vanwege de grote drukte in het Heuvelland heeft de gemeente Vaals besloten om meerdere wegen af te sluiten.

"Vanwege het letterlijk bizarre gedrag van motorrijders, zijn we tot het besluit gekomen om de wegen rondom het Vijlenerbos daadwerkelijk te sluiten en gesloten gehouden", zo laat wethouder John Coenen van Vaals weten.

Drielandenpunt
Zondagochtend ging de toegangsweg naar het Drielandenpunt al dicht vanwege de grote toeloop. Deze maatregelen bleken onvoldoende. Er waren nog steeds veel mensen richting het Heuvelland op weg, ondanks de oproep om vooral thuis te blijven.

Video: L1

Lees ook: Drielandenpunt afgesloten vanwege grote toeloop

Vijlenerbos
De gemeente heeft nu besloten om gebieden rondom het Vijlenerbos af te sluiten. Het gaat om dorpen als Raren, Vijlen, Lemiers, Melleschet, Rott en Holset. "Het is duidelijk dat de goedwillende inwoners en bezoekers die wel rekening willen houden met de maatregelen, de dupe zullen worden van de verdergaande maatregelen die komend weekend getroffen zullen worden", zegt Coenen.

Laars
Volgens Coenen lapt een groot aantal motorrijders het 'expliciete verzoek van het rijk en lokale overheden' aan z'n laars. "Ze trekken er in grote groepen op uit en daarbij hebben zij eigenstandig de wegen tot racecircuits betiteld", zegt hij. "Daarbij trekken ze zich ook niets aan van bebouwde of onbebouwde kom."

Drukte in Heuvelland (5 apr 2020)
Foto: L1

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV