Overslaan en naar de inhoud gaan

Drukte in Heuvelland: meer wegen dicht

Geplaatst opzondag 5 april 2020 - 16:11

Vanwege de grote drukte in het Heuvelland heeft de gemeente Vaals besloten om meerdere wegen af te sluiten.

"Vanwege het letterlijk bizarre gedrag van motorrijders, zijn we tot het besluit gekomen om de wegen rondom het Vijlenerbos daadwerkelijk te sluiten en gesloten gehouden", zo laat wethouder John Coenen van Vaals weten.

Drielandenpunt
Zondagochtend ging de toegangsweg naar het Drielandenpunt al dicht vanwege de grote toeloop. Deze maatregelen bleken onvoldoende. Er waren nog steeds veel mensen richting het Heuvelland op weg, ondanks de oproep om vooral thuis te blijven.

Video: L1

Lees ook: Drielandenpunt afgesloten vanwege grote toeloop

Vijlenerbos
De gemeente heeft nu besloten om gebieden rondom het Vijlenerbos af te sluiten. Het gaat om dorpen als Raren, Vijlen, Lemiers, Melleschet, Rott en Holset. "Het is duidelijk dat de goedwillende inwoners en bezoekers die wel rekening willen houden met de maatregelen, de dupe zullen worden van de verdergaande maatregelen die komend weekend getroffen zullen worden", zegt Coenen.

Laars
Volgens Coenen lapt een groot aantal motorrijders het 'expliciete verzoek van het rijk en lokale overheden' aan z'n laars. "Ze trekken er in grote groepen op uit en daarbij hebben zij eigenstandig de wegen tot racecircuits betiteld", zegt hij. "Daarbij trekken ze zich ook niets aan van bebouwde of onbebouwde kom."

Drukte in Heuvelland (5 apr 2020)
Archieffoto
Foto: L1

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen