Overslaan en naar de inhoud gaan

Drukte door Duitse kooptoeristen in Limburg blijft uit

Geplaatst opvrijdag 1 mei 2020 - 17:17

De drukte door kooptoeristen in Limburg is vrijdag uitgebleven, ondanks dat Duitsers en Belgen vrij hadden vanwege de Dag van de Arbeid.

Dat laten Veiligheidsregio Limburg-Noord en Veiligheidsregio Zuid-Limburg weten.

Zeer rustig
"De feestdag 1 mei, een dag waarop Duitsers vrij hebben, is in de steden in Noord- en Midden-Limburg zeer rustig verlopen", laat de Veiligheidsregio Noord-Limburg in een bericht weten. Op 1 mei bezoeken normaal gesproken tienduizenden Duitsers steden in de regio. "Op de plekken waar het normaal gesproken heel erg druk is bleef de drukte nu uit. Voor ondernemers die hun boterham verdienen aan de Duitse kooptoerist is dit natuurlijk wel heel erg zuur", zegt een woordvoerder van Veiligheidsregio Limburg-Noord.

Ook de Veiligheidsregio Zuid-Limburg merkt op dat het ten opzichte van voorgaande jaren op de Dag van de Arbeid in Sittard, Heerlen en Maastricht rustig was.

Geen gevaar
De Ikea op Woonboulevard Heerlen heeft sinds afgelopen dinsdag weer de deuren geopend. Volgens een verkeersregelaar was naar schatting 80 procent van de bezoekers uit Duitsland. Een Duitse bezoekster zegt dat ze geen gevaar ziet om te shoppen. "We hebben afstand gehouden en onze handen gedesinfecteerd." Veiligheidsregio Zuid-Limburg beaamt dat mensen in de stadscentra zich goed aan regels van noodverordening hielden.

Video: L1

Minder bereidwillig
Aan de grensovergangen ontmoedigde de marechaussee de oosterburen om naar Limburg te komen. De bereidwilligheid om terug te keren was bij de grenscontroles in onder andere Venlo en Roermond minder dan de afgelopen dagen. Het aantal auto's dat de grens over wilde was overigens minimaal vergeleken met een 'Duitse dag' buiten de coronacrisis.

Video: Track '88

Op zaterdag en zondag wordt er weer aan de grens gecontroleerd.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen