Overslaan en naar de inhoud gaan

Drukte door Duitse kooptoeristen in Limburg blijft uit

Geplaatst opvrijdag 1 mei 2020 - 17:17

De drukte door kooptoeristen in Limburg is vrijdag uitgebleven, ondanks dat Duitsers en Belgen vrij hadden vanwege de Dag van de Arbeid.

Dat laten Veiligheidsregio Limburg-Noord en Veiligheidsregio Zuid-Limburg weten.

Zeer rustig
"De feestdag 1 mei, een dag waarop Duitsers vrij hebben, is in de steden in Noord- en Midden-Limburg zeer rustig verlopen", laat de Veiligheidsregio Noord-Limburg in een bericht weten. Op 1 mei bezoeken normaal gesproken tienduizenden Duitsers steden in de regio. "Op de plekken waar het normaal gesproken heel erg druk is bleef de drukte nu uit. Voor ondernemers die hun boterham verdienen aan de Duitse kooptoerist is dit natuurlijk wel heel erg zuur", zegt een woordvoerder van Veiligheidsregio Limburg-Noord.

Ook de Veiligheidsregio Zuid-Limburg merkt op dat het ten opzichte van voorgaande jaren op de Dag van de Arbeid in Sittard, Heerlen en Maastricht rustig was.

Geen gevaar
De Ikea op Woonboulevard Heerlen heeft sinds afgelopen dinsdag weer de deuren geopend. Volgens een verkeersregelaar was naar schatting 80 procent van de bezoekers uit Duitsland. Een Duitse bezoekster zegt dat ze geen gevaar ziet om te shoppen. "We hebben afstand gehouden en onze handen gedesinfecteerd." Veiligheidsregio Zuid-Limburg beaamt dat mensen in de stadscentra zich goed aan regels van noodverordening hielden.

Video: L1

Minder bereidwillig
Aan de grensovergangen ontmoedigde de marechaussee de oosterburen om naar Limburg te komen. De bereidwilligheid om terug te keren was bij de grenscontroles in onder andere Venlo en Roermond minder dan de afgelopen dagen. Het aantal auto's dat de grens over wilde was overigens minimaal vergeleken met een 'Duitse dag' buiten de coronacrisis.

Video: Track '88

Op zaterdag en zondag wordt er weer aan de grens gecontroleerd.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen