Overslaan en naar de inhoud gaan

Drukte bij veerpont Berg aan de Maas door grenscontroles

Geplaatst opwoensdag 30 maart 2016 - 16:04

Bij het veer in Berg aan de Maas is het de laatste week een stuk drukker geworden.

Door de opgevoerde grenscontroles kiezen veel mensen ervoor om de grens per veerpont over te steken, zegt Ton Paulus van het gelijknamige veerbedrijf tegen L1. Daar wordt vooralsnog niet gecontroleerd.

Sluiproute
Sinds de aanslagen in Brussel is er een politiecontrole op de snelweg tussen Maasmechelen en Stein. Een van de sluiproutes van en naar België loopt via Berg aan de Maas en Meeswijk. De wachttijd voor de overgang per veer is daardoor de afgelopen week flink opgelopen.

Controle
De politiecontrole vindt selectief plaats. Niet iedere grensovergang wordt gecontroleerd, vooral doorgaande wegen worden strenger gecontroleerd. Het is onduidelijk hoe lang de grenzen nog intensief gecontroleerd worden.

Lange rijen bij het veer aan Berg aan de Maas vanwege de Belgische grenscontroles, 30 mrt 2016
Foto: Suna Soysuren (L1)

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen