Overslaan en naar de inhoud gaan

Drukte bij teststraten: 'Maandag testen we 900 mensen'

Geplaatst opmaandag 24 augustus 2020 - 13:46

Steeds meer mensen laten zich testen op het coronavirus, hierdoor wordt het druk bij de testlocaties. "We testen maandag zeker 900 mensen."

Dit laat de woordvoerder van GGD Zuid-Limburg weten. "We hebben opgeschaald, dus het testen is geen probleem. Wie in de ochtend belt, kan om 14:00 uur terecht", legt de woordvoerder uit.

Drukker
Ook in Noord-Limburg merken ze dat het drukker wordt. "Maar we kunnen dit prima aan, we kunnen zelfs nog meer testen dan we nu doen. Op dit moment kunnen we zo'n 720 testen doen per dag, maar dat kunnen we nog opschalen", laat de woordvoerder van GGD Noord-Limburg weten.

Landelijk wordt er door het ministerie van Volksgezondheid en de regionale gezondheidsdiensten opgeroepen om je 'alleen te laten testen bij klachten'. "En dat adviseren wij ook", laat de woordvoerder van noord weten. "Anders wordt het een ander verhaal."

Extra testlocaties
Vorige week werden er gemiddeld 500 mensen per dag getest in Zuid-Limburg. In Noord-Limburg was dit gemiddeld 300 mensen per dag en aan het einde van de week lag dit op 400. De testlocaties zijn in Urmond en tijdelijk in Maastricht-MECC. Er komen in september twee locaties bij: in Landgraaf komt een nieuwe testlocatie op het Megalandterrein en in Maastricht komt er een testlocatie op een parkeerterrein aan de Demertdwarsstraat. In Noord-Limburg kunnen mensen zich laten testen in Venlo.

3438
In totaal werden er vorige week 3438 mensen in Zuid-Limburg getest, waarvan er 67 mensen positief hebben getest op corona. "Dat is dus zo'n twee procent dat positief testte", laat de woordvoerder van de GGD Zuid-Limburg weten. "Voorgaande weken was dit lange tijd rond de 1 procent. Maar deze stijging is geen reden tot paniek." Vorige week liet de GGD al weten dat er nog lang geen sprake is van een serieuze tweede golf.

Coronatests
Vorige week hebben de GGD'en in heel Nederland iets meer dan 140.000 coronatests uitgevoerd. Dat is het hoogste aantal sinds 1 juni, de dag waarop elke Nederlander met klachten zich kon laten testen. In de week ervoor, van 10 tot en met 16 augustus, lag het aantal uitgevoerde tests rond de 100.000, net als in de weken daarvoor.

Lees ook: Corona: 122 nieuwe gevallen in Limburg, vijf naar ziekenhuis

Oproep
Het ministerie van Volksgezondheid, de gezondheidsdiensten en de laboratoria zijn bezig om de capaciteit uit te breiden, zodat tijdens het snotterseizoen meer mensen kunnen worden getest. Maar omdat dit nog niet klaar is, komt de oproep, 'om personen mét klachten te kunnen blijven testen'.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen