Overslaan en naar de inhoud gaan

Drukte bij reisbureaus vanwege versoepelde reisadviezen

Geplaatst opzaterdag 15 mei 2021 - 15:34

Veel Limburgers willen zo snel mogelijk op vakantie nu de overheid een handvol landen als veilig genoeg heeft bestempeld. Dit zorgt voor drukte bij reisbureaus in de provincie.

Dat blijkt uit rondgang van L1.

Aanpassing reisadviezen
Niet-essentiële reizen zijn na een aanpassing van de reisadviezen weer mogelijk naar vakantiebestemmingen zoals Ibiza, Aruba, Curaçao en een groot aantal Griekse eilanden. "Het is ontzettend druk. Iedereen komt langs, maar dat is een goed teken", zegt Reisburo Schoenmaeckers uit Maastricht.

Video: L1

Snakken naar vakantie
Het loopt storm bij het Maastrichtse reisbureau. Sinds zaterdagochtend is het een komen en gaan van klanten. "Iedereen snakt naar vakantie en nu kan het." Er zijn volgens het reisbureau specifieke vragen over onder meer Mallorca en Ibiza. "Maar ook Griekenland en Portugal, hoor. Er wordt veel geboekt voor eind mei, juni, juli en augustus. Ook oude boekingen worden omgeboekt naar landen met een geel of oranje reisadvies."

Ook bij Kupers Reisinfo Weert is de drukte te merken. "Het loopt goed door. Mensen willen vooral naar landen die geel gemarkeerd zijn op de kaart."

Blijdschap
Door de aanpassingen van de reisadviezen gloort er weer hoop in de branche. "Dit is fantastisch na al die tijd. We zijn ouderwets lekker bezig", vertelt TravelXL Reisbureau De Kleermaeker Venlo. Het reisbureau merkt dat Limburgers acuut weg willen. "Spanje en Griekenland zijn vooral de landen die we voorbij hebben zien komen. Onze taak is om de klant goed te informeren over de voorwaarden."

Kleurcode
Nederland geeft sinds middernacht niet meer automatisch alle landen de kleurcode oranje, waarmee de overheid niet-noodzakelijke reizen naar een land sterk afraadt. Enkele landen of gebieden krijgen nu kleurcode geel of groen, wat betekent dat de overheid vakanties naar die bestemmingen niet meer afraadt. Ook hoef je als reiziger bij thuiskomst in Nederland niet meer in quarantaine.

Thailand
Buiten Europa is Thailand een opvallende bestemming die weer veilig genoeg wordt geacht. Dat merkt TravelXL Reisbureau De Kleermaeker Venlo ook. "Maar dat adviseren we liever niet, omdat daar een quarantaineplicht geldt."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen