Overslaan en naar de inhoud gaan

Drukte bij reisbureaus: 'Geen nieuwe reizen, maar omboeken'

Geplaatst opmaandag 15 juni 2020 - 14:36

Door de versoepeling van de reisadviezen hebben Limburgse reisbureaus en reisorganisaties het erg druk. Niet dat er veel nieuwe reizen worden geboekt; er wordt vooral omgeboekt.

"We werken keihard, maar worden daar financieel niet beter van ", zegt Joyce Fonteijn, directrice van Kupers Reisinfo en Reisburo Schoenmaeckers.

Reisadviezen
Nederlanders mogen weer op vakantie naar het buitenland. Maandag is de versoepeling van de reisadviezen voor zestien Europese landen ingegaan. Dat betekent dat mensen weer op vakantie kunnen naar bijvoorbeeld België, Duitsland, Frankrijk en Italië. Ook Portugal, Zwitserland en Tsjechië staan op de lijst van toegestane landen.

Omboeken
"We zijn vooral druk met geplande reizen", zegt Fonteijn. "Welke reizen gaan wel door en welke niet. En vaak hebben de mensen veel vragen over reizen die wél doorgaan. We zijn dan ook heel druk met omboeken." Volgens Fonteijn proberen de reisbureaus mee te denken met de klant. "Op dit moment denken we niet commercieel. Ja, dat merken we financieel natuurlijk wel, maar we vinden het ook belangrijk om een stukje service te bieden."

Toch is er ook een aantal mensen dat nu gewoon op vakantie wil gaan. "Dat zijn geen massale aantallen", zegt Fonteijn. "Maar het zijn wel mensen die er nu even tussenuit willen. Met wat vertrouwen gaat dit aantal de komende dagen en weken groeien."

Lees ook: Reisbureaus verwachten geen run op zomervakanties

Zelf kijken
De Valkenburgs reisorganisatie Het Zuiden & Jacobs Reizen merkt ook dat klanten erg afwachtend zijn. "Van een stormloop is dan ook zeker geen sprake", zegt Romains Spauwen. Het bedrijf, dat gespecialiseerd is in groeps- en excursiereizen, heeft daarom alles tot en met 31 augustus geannuleerd. "We gaan nu zelf een kijkje nemen in de heropende landen om ze te ervaren of je er een goede vakantie kunt vieren", zegt Spauwen.

Het economische belang is volgens Spauwen nu even ondergeschikt. "Voor ons is nu het belangrijkste dat we onze klanten vakantieplezier kunnen aanbieden. Het vertrouwen van de klant is voor ons heel belangrijk", zegt hij. "Als de versoepelingen zo door blijven gaan, verwachten we begin volgend jaar pas weer een beetje op niveau te zitten."

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen