Overslaan en naar de inhoud gaan

Drukte bij kappers: klanten vrezen lockdown met coronacoupe

Geplaatst opdonderdag 25 november 2021 - 21:19

Paniek is er wel een beetje bij haar klanten vertelt Francis Schroembges van kapsalon Francis in Horst.

"De telefoon staat roodgloeiend. Klanten proberen nog een afspraak te maken omdat ze bang zijn dat het anders 'te laat' is", zegt ze.

Stress
Schroembges heeft geen glazen bol vertelt ze. Of het terecht is om een lockdown te vrezen onder contactberoepen is gissen. "Het zorgt wel voor stress bij ondernemers. We hebben het al een keer meegemaakt natuurlijk."

Propvol
De agenda tussen Sinterklaas en Kerst zit propvol. Schoonheidsspecialiste Sybilla Peeters probeert nog wat te schuiven als klanten dat willen maar veel ruimte is er niet meer. Ze zit al twintig jaar in het vak maar haar beautysalon Glam in het centrum van Horst is pas drie maanden open. Peeters: "Ik blijf er nog redelijk rustig onder maar als we dicht moeten dan heb ik wel een probleem natuurlijk. Richting de feestdagen begint de beste periode voor ons."

Hard
De kapsalon aan de Jacob Merlostraat in Horst is al gedecoreerd is kerstsfeer. Eigenaar Francis Schroembges heeft een aantal kapsters in dienst: "Dit is altijd een bijzonder seizoen. Daar werk je naar toe. Als dat weg zou vallen door een sluiting komt dat hard aan. Vorig jaar hebben we dat ook gehad. Die dag dat de lockdown-mededeling kwam zal ik nooit meer vergeten."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen