Overslaan en naar de inhoud gaan

Drukte bij isolatiebedrijven door hoge gasprijs

Geplaatst opvrijdag 8 oktober 2021 - 19:15

Door de recordhoge gasprijzen en de oplopende energierekening, zien Limburgse isolatiebedrijven een enorme stijging in het aantal aanvragen.

Met name huizen van voor 1975 zijn vaak slecht geïsoleerd, omdat er voor die tijd in de bouw niet standaard spouwmuur- en dakisolatie is aangebracht. Daardoor gaat veel warmte verloren en dat kan voor nodige energiekosten zorgen.

Verdubbeling
Sinds de gasprijzen naar recordhoogte stijgen, zien isolatiebedrijven een verdubbeling in het aantal huiseigenaren dat versneld hun huis wil isoleren om de gasrekening omlaag te brengen. "De telefoon staat roodgloeiend en we moeten collega's die normaal in België werken naar Nederland halen om al het werk aan te kunnen", vertelt Ron Marchal van Isowit uit Maastricht. "Het is als een tandartsbezoek, mensen weten dat ze het moeten doen, maar wachten vaak tot ze kiespijn hebben voordat ze in actie komen."

Subsidie
Huiseigenaren kunnen sinds januari 2021 in aanmerking komen voor subsidies op energiebesparende maatregelen. Om deze subsidie te krijgen, moet je minimaal twee verduurzamingsmaatregelen nemen, zoals het isoleren van de kruipruimte of enkel glas vervangen voor dubbel glas in de ramen. Dat maakt dat de investering, mede door de hoge gasprijzen, relatief klein is.

Gasprijs
De gasprijs is mede door schaarste enorm aan het stijgen. Deze week is de prijs per megawattuur acht keer zo hoog als een jaar geleden. De gasrekening gaat daardoor voor veel huishoudens honderden euro's duurder worden. Het demissionaire kabinet heeft toegezegd om te kijken naar maatregelen om die hoge kosten te verzachten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen