Overslaan en naar de inhoud gaan

Drukte bij dierenambulances: 'Dieren zijn uitgeput'

Geplaatst opvrijdag 26 juli 2019 - 21:36

Dierenambulances in Limburg kregen in de afgelopen dagen veel meer meldingen dan gebruikelijk. Want de hitte gaat ook dieren niet in de koude kleren zitten.

In Roermond draaide de dierenambulance overuren. "De afgelopen dagen hebben we iets van vijftien gierzwaluwen gehad, maar ook heel veel andere vogeltjes die uit hun nestjes vallen", zegt een medewerkster.

Dakpannen
Het wordt onder dakpannen bijzonder warm voor de vogels. De medewerkster beschrijft de situatie van één van de opgevangen gierzwaluwen. "Hij was bijna klaar om uit te vliegen, maar nog niet helemaal. Hij is onder de dakpan vandaan gekropen omdat het te heet was. En zodra ze onder de dakpan uit zijn, kunnen ze niet meer terug."

Uitgeput
In Maastricht hebben de dierenambulancebroeders het eveneens druk. Ze ontfermen zich over onder meer konijnen, egels en vooral vogels. "Het was echt verschrikkelijk druk, van 's morgenvroeg tot midden in de nacht hebben we ritten gedaan. Voornamelijk voor dieren die uitgeput zijn", aldus een medewerkster in de provinciehoofdstad.

Egels, eendjes en duiven
"De hond in de te warme auto, het gebeurt nog altijd, ondanks dat er zoveel over gezegd wordt", verzucht ze. Ondanks alle inspanningen redden veel binnengekomen diertjes het niet: er zijn veel kwetsbare egels, eendjes en duiven te betreuren.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen