Overslaan en naar de inhoud gaan

Drukte bij dierenambulances: 'Dieren zijn uitgeput'

Geplaatst opvrijdag 26 juli 2019 - 21:36

Dierenambulances in Limburg kregen in de afgelopen dagen veel meer meldingen dan gebruikelijk. Want de hitte gaat ook dieren niet in de koude kleren zitten.

In Roermond draaide de dierenambulance overuren. "De afgelopen dagen hebben we iets van vijftien gierzwaluwen gehad, maar ook heel veel andere vogeltjes die uit hun nestjes vallen", zegt een medewerkster.

Dakpannen
Het wordt onder dakpannen bijzonder warm voor de vogels. De medewerkster beschrijft de situatie van één van de opgevangen gierzwaluwen. "Hij was bijna klaar om uit te vliegen, maar nog niet helemaal. Hij is onder de dakpan vandaan gekropen omdat het te heet was. En zodra ze onder de dakpan uit zijn, kunnen ze niet meer terug."

Uitgeput
In Maastricht hebben de dierenambulancebroeders het eveneens druk. Ze ontfermen zich over onder meer konijnen, egels en vooral vogels. "Het was echt verschrikkelijk druk, van 's morgenvroeg tot midden in de nacht hebben we ritten gedaan. Voornamelijk voor dieren die uitgeput zijn", aldus een medewerkster in de provinciehoofdstad.

Egels, eendjes en duiven
"De hond in de te warme auto, het gebeurt nog altijd, ondanks dat er zoveel over gezegd wordt", verzucht ze. Ondanks alle inspanningen redden veel binnengekomen diertjes het niet: er zijn veel kwetsbare egels, eendjes en duiven te betreuren.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen