Overslaan en naar de inhoud gaan

Drukte bij dierenambulances: 'Dieren zijn uitgeput'

Geplaatst opvrijdag 26 juli 2019 - 21:36

Dierenambulances in Limburg kregen in de afgelopen dagen veel meer meldingen dan gebruikelijk. Want de hitte gaat ook dieren niet in de koude kleren zitten.

In Roermond draaide de dierenambulance overuren. "De afgelopen dagen hebben we iets van vijftien gierzwaluwen gehad, maar ook heel veel andere vogeltjes die uit hun nestjes vallen", zegt een medewerkster.

Dakpannen
Het wordt onder dakpannen bijzonder warm voor de vogels. De medewerkster beschrijft de situatie van één van de opgevangen gierzwaluwen. "Hij was bijna klaar om uit te vliegen, maar nog niet helemaal. Hij is onder de dakpan vandaan gekropen omdat het te heet was. En zodra ze onder de dakpan uit zijn, kunnen ze niet meer terug."

Uitgeput
In Maastricht hebben de dierenambulancebroeders het eveneens druk. Ze ontfermen zich over onder meer konijnen, egels en vooral vogels. "Het was echt verschrikkelijk druk, van 's morgenvroeg tot midden in de nacht hebben we ritten gedaan. Voornamelijk voor dieren die uitgeput zijn", aldus een medewerkster in de provinciehoofdstad.

Egels, eendjes en duiven
"De hond in de te warme auto, het gebeurt nog altijd, ondanks dat er zoveel over gezegd wordt", verzucht ze. Ondanks alle inspanningen redden veel binnengekomen diertjes het niet: er zijn veel kwetsbare egels, eendjes en duiven te betreuren.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen