Overslaan en naar de inhoud gaan

Drukte bij dierenambulances: 'Dieren zijn uitgeput'

Geplaatst opvrijdag 26 juli 2019 - 21:36

Dierenambulances in Limburg kregen in de afgelopen dagen veel meer meldingen dan gebruikelijk. Want de hitte gaat ook dieren niet in de koude kleren zitten.

In Roermond draaide de dierenambulance overuren. "De afgelopen dagen hebben we iets van vijftien gierzwaluwen gehad, maar ook heel veel andere vogeltjes die uit hun nestjes vallen", zegt een medewerkster.

Dakpannen
Het wordt onder dakpannen bijzonder warm voor de vogels. De medewerkster beschrijft de situatie van één van de opgevangen gierzwaluwen. "Hij was bijna klaar om uit te vliegen, maar nog niet helemaal. Hij is onder de dakpan vandaan gekropen omdat het te heet was. En zodra ze onder de dakpan uit zijn, kunnen ze niet meer terug."

Uitgeput
In Maastricht hebben de dierenambulancebroeders het eveneens druk. Ze ontfermen zich over onder meer konijnen, egels en vooral vogels. "Het was echt verschrikkelijk druk, van 's morgenvroeg tot midden in de nacht hebben we ritten gedaan. Voornamelijk voor dieren die uitgeput zijn", aldus een medewerkster in de provinciehoofdstad.

Egels, eendjes en duiven
"De hond in de te warme auto, het gebeurt nog altijd, ondanks dat er zoveel over gezegd wordt", verzucht ze. Ondanks alle inspanningen redden veel binnengekomen diertjes het niet: er zijn veel kwetsbare egels, eendjes en duiven te betreuren.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen