Overslaan en naar de inhoud gaan

Drukte bij dierenambulances: 'Dieren zijn uitgeput'

Geplaatst opvrijdag 26 juli 2019 - 21:36

Dierenambulances in Limburg kregen in de afgelopen dagen veel meer meldingen dan gebruikelijk. Want de hitte gaat ook dieren niet in de koude kleren zitten.

In Roermond draaide de dierenambulance overuren. "De afgelopen dagen hebben we iets van vijftien gierzwaluwen gehad, maar ook heel veel andere vogeltjes die uit hun nestjes vallen", zegt een medewerkster.

Dakpannen
Het wordt onder dakpannen bijzonder warm voor de vogels. De medewerkster beschrijft de situatie van één van de opgevangen gierzwaluwen. "Hij was bijna klaar om uit te vliegen, maar nog niet helemaal. Hij is onder de dakpan vandaan gekropen omdat het te heet was. En zodra ze onder de dakpan uit zijn, kunnen ze niet meer terug."

Uitgeput
In Maastricht hebben de dierenambulancebroeders het eveneens druk. Ze ontfermen zich over onder meer konijnen, egels en vooral vogels. "Het was echt verschrikkelijk druk, van 's morgenvroeg tot midden in de nacht hebben we ritten gedaan. Voornamelijk voor dieren die uitgeput zijn", aldus een medewerkster in de provinciehoofdstad.

Egels, eendjes en duiven
"De hond in de te warme auto, het gebeurt nog altijd, ondanks dat er zoveel over gezegd wordt", verzucht ze. Ondanks alle inspanningen redden veel binnengekomen diertjes het niet: er zijn veel kwetsbare egels, eendjes en duiven te betreuren.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen