Overslaan en naar de inhoud gaan

Drukte bij beste snackbar: 'We laten het op ons af komen'

Geplaatst opdinsdag 30 oktober 2018 - 21:19

Voor Bente Vallinga en Lestie Dams is het een dag zoals ze die niet eerder meemaakten. Hun snackbar in Puth werd uitgeroepen tot de beste van Limburg en zelfs derde van heel Nederland.

"Vandaag zijn we dus sowieso maar eerder begonnen", vertelt Bente Vallinga van Snackpoint Puth. "Je moet zorgen dat je meer frieten klaar hebt, je moet zorgen dat je spoetnik op voorraad hebt, je moet genoeg man personeel regelen. Dus er komt wel wat bij kijken, maar we laten het maar op ons af komen."

'Niet alleen het lekker eten'
De reden dat de cafetaria van de twee dames is uitgeroepen tot beste van Limburg, komt volgens Bente door een combinatie van omstandigheden. "Je komt binnen en er staan twee dames klaar. Je wordt begroet. Je bent meteen aan de beurt", legt ze uit.

Succesformule
"Het is niet alleen het lekkere eten en de sfeer, de gezellige tafels en gezellige kussens op de banken. De kussens kunnen nog zo mooi zijn, maar als ik hier sta met een lang gezicht, dat werkt niet." Dat alles tot in de puntjes is verzorgd, dat maakt dat de friettent volgens Bente en
Lestie een succesformule is.

Video: L1

'Oprecht vrolijk'
"We hebben een passie voor het vak en dat proberen we zoveel mogelijk door te geven aan het team", voegt Lestie daar aan toe. "Als jij op een vrolijke manier en op een oprecht vrolijke manier goedemiddag of goedeavond zegt, dan denkt een klant direct: 'Wat gezellig'."

'Rijkelijk gevuld'
De jury die de prijs aan
Snackpoint Puth uitdeelde, geeft aan dat de 'rijkelijk gevulde vitrine' in het oog springt, net als de rest van de schone en opgeruimde snackbar. In de ranglijst van Snackkoerier Cafetaria Top 100 is de friettent in Puth volgens de jury de hoogste nieuwe binnenkomer.

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen