Overslaan en naar de inhoud gaan

Drukte bij afhaalpunten pakketjes: 'De deurbel blijft gaan'

Geplaatst opvrijdag 26 februari 2021 - 22:03

Bij de afhaalpunten voor pakketjes bij mensen thuis is het daardoor drukker dan ooit.

Nu we niet naar een winkel kunnen, kopen meer mensen online hun spullen en laten die bij een van de afhaalpunten bezorgen.

Deurbel
"Ik heb het aantal pakketjes zeker zien verdubbelen", zegt Tineke Jaspers uit Spaubeek. Vanaf 16.00 uur in de middag gaat bij haar een keer of dertig de deurbel totdat alle pakjes weer zijn afgehaald of voor retour zijn afgeleverd. "De deurbel blijft gaan, ook als je even zit te eten ofzo. Maar ik vind het toch leuk genoeg om te blijven doen. Het contact met mensen uit de buurt, het is gezellig."

Verdubbeling
Jaspers was ook voor de uitbraak van het coronavirus al een servicepunt voor DHL, Homerr en ViaTim. "Het is meer dan verdubbeld. Mijn record is 53 pakketjes op een dag. Mensen moeten wel uitwijken naar de webshops nu ze niet naar een winkel kunnen." DHL zegt over 2020 inderdaad in totaal ook een verdubbeling te zien van het aantal pakketjes.

Oudere klanten
De klanten die bij Jaspers hun bestellingen ophalen, zijn veranderd. "Tot een jaar geleden, ongeveer, waren het vooral jongeren en hield het bij 65 wel op, maar nu heb ik ook veel oudere klanten. Die zijn soms nog wat argwanend, als ze hun emailadres bijvoorbeeld moeten geven. Maar meestal gaat het allemaal goed."

Thuis
En voor Tineke zelf is haar zakcentje dus ook verdubbeld. "Rijk word je er niet van met zo'n 25 cent per pakketje, maar het is toch mooi meegenomen. En ik ben toch thuis voor de kinderen, dus dan kan ik tussen 16.00 uur en 21.00 uur ook de deur open doen voor mensen die hun spullen komen halen."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen