Overslaan en naar de inhoud gaan

Drukte bij afhaalpunten pakketjes: 'De deurbel blijft gaan'

Geplaatst opvrijdag 26 februari 2021 - 22:03

Bij de afhaalpunten voor pakketjes bij mensen thuis is het daardoor drukker dan ooit.

Nu we niet naar een winkel kunnen, kopen meer mensen online hun spullen en laten die bij een van de afhaalpunten bezorgen.

Deurbel
"Ik heb het aantal pakketjes zeker zien verdubbelen", zegt Tineke Jaspers uit Spaubeek. Vanaf 16.00 uur in de middag gaat bij haar een keer of dertig de deurbel totdat alle pakjes weer zijn afgehaald of voor retour zijn afgeleverd. "De deurbel blijft gaan, ook als je even zit te eten ofzo. Maar ik vind het toch leuk genoeg om te blijven doen. Het contact met mensen uit de buurt, het is gezellig."

Verdubbeling
Jaspers was ook voor de uitbraak van het coronavirus al een servicepunt voor DHL, Homerr en ViaTim. "Het is meer dan verdubbeld. Mijn record is 53 pakketjes op een dag. Mensen moeten wel uitwijken naar de webshops nu ze niet naar een winkel kunnen." DHL zegt over 2020 inderdaad in totaal ook een verdubbeling te zien van het aantal pakketjes.

Oudere klanten
De klanten die bij Jaspers hun bestellingen ophalen, zijn veranderd. "Tot een jaar geleden, ongeveer, waren het vooral jongeren en hield het bij 65 wel op, maar nu heb ik ook veel oudere klanten. Die zijn soms nog wat argwanend, als ze hun emailadres bijvoorbeeld moeten geven. Maar meestal gaat het allemaal goed."

Thuis
En voor Tineke zelf is haar zakcentje dus ook verdubbeld. "Rijk word je er niet van met zo'n 25 cent per pakketje, maar het is toch mooi meegenomen. En ik ben toch thuis voor de kinderen, dus dan kan ik tussen 16.00 uur en 21.00 uur ook de deur open doen voor mensen die hun spullen komen halen."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen