Overslaan en naar de inhoud gaan

Drukke zomer Fortuna: Santos gaat, Braun blijft

Geplaatst opdinsdag 15 mei 2018 - 6:00

In Sittard zijn ze de champagnedruppels van het promotiefeest nog van de Markt aan het schrobben, maar ondertussen wordt er druk gewerkt aan de nieuwe selectie van Fortuna. De spelersgroep krijgt een kleine make-over.

Met rechtsback Alessandro Ciranni (21) haalde de kersvers eredivisionist al een eerste versterking binnen. Daar zal het waarschijnlijk niet bij blijven.

Lees ook: Fortuna heeft Ciranni binnen: MVV-back tekent voor drie jaar

Perr en Todd
De club zal waarschijnlijk op zoek gaan naar vervangers voor de vertrokken steunpilaren Perr Schuurs (Ajax) en Todd Cantwell (was gehuurd, terug naar Norwich City). Dat betekent dat er nog een centrumverdediger en een middenvelder bij moeten komen. Daarnaast is ook de spitspositie mager bezet, met enkel Finn Stokkers als échte frontman, en bestaan er vraagtekens over de plek in het doel.

Adeus Miguel
Onder de lat was het afgelopen seizoen stuivertje wisselen tussen Miguel Santos en Aykut Özer. Beide keepers beschikken echter over een aflopend contract. Die eerste kreeg al een Portugees 'adeus' te horen van de club. "Dat hebben we al een paar maanden geleden besloten", zegt Santos tegen L1. "Maar no hard feelings. Ik heb een geweldige tijd gehad en ze mogen me altijd bellen. Nu op zoek naar een nieuwe club."

Perr Schuurs op de schouders na promotie.
Foto: Niels van Renen

Publiekslieveling Hutten
Ook het contract van Lars Hutten (28) loopt af, maar als het aan de publiekslieveling ligt, wordt dat verlengd. "Fortuna is mijn eerste keus. Dit is mijn tweede thuis. Fortuna heeft ook laten weten dat ze tevreden zijn over mijn inbreng", zegt de middenvelder. "Kijk, misschien komt er een aanbod dat ik financieel niet kan weigeren, maar ik houd ook rekening met mijn gezin. Zij vinden het fijn dat ik in Nederland voetbal."

Braun blijft
Een andere 'routinier', Christopher Braun (26), is uit de basis gespeeld door jeugdproduct Clint Essers en ziet met Ciranni een nieuwe concurrent komen. Een woordvoerder van de club stelt dat Braun vooralsnog nergens naartoe gaat. "Hij moet de concurrentie aangaan. Iedereen is te koop voor de juiste prijs, maar hij heeft niet van ons gehoord dat hij weg mag."

Christopher Braun.
Foto: Jack Kochanowski

Aflopende contracten
En dan zijn er nog verschillende spelers met een aflopend contract. Daarover doet de club geen uitspraken, tot eventuele onderhandelingen zijn afgerond. Los van de eerder genoemde Aykut Özer, lopen ook de contracten van Stefan Askovski, Gavin Vlijter, Dries Saddiki en Mo Kourouma af. Djibril Dianessy heeft, in tegenstelling tot eerdere berichtgeving, geen aflopende verbintenis. Een woordvoerder van de club meldt dat hij tot medio 2019 vastligt.

Malsa, misschien
Een vergeten pion in het transferspel is Mickaël Malsa (22), de Franse middenvelder die afgelopen zomer naar Sittard kwam, maar na zes wedstrijden weer vertrok. Hij werd verhuurd aan het Griekse Platanias Chania, waar hij wél een basisplaats had. "In Griekenland heb ik weer zelfvertrouwen gekregen", vertelt hij. "Ik weet niet hoe mijn toekomst er nu uitziet, ik heb nog een contract in Sittard. We gaan het zien."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen