Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Drukke tijden voor pastoor: 'Een race tegen de klok'

Geplaatst opzondag 21 april 2019 - 16:07

Ondanks dat er steeds minder mensen gelovig zijn, blijft Pasen een drukke tijd voor pastoor Ruud Verheggen uit Horst aan de Maas: "Het is passen en meten, drie missen en daarnaast nog een aantal dopen."

Al bijna twintig jaar is Verheggen pastoor in Noord-Limburg. Ondanks de drukte blijft hij kalm.

Preek
In alle vroegte vertrok de pastoor uit Meerlo naar Lottum waar om 9:00 uur zijn eerste dienst begon, vervolgens vertrok hij richting Broekhuizenvorst om in Grubbenvorst nogmaals zijn preek te houden.

Nieuw leven
Het nieuwe leven stond centraal bij pastoor Verheggen. Hij haalde de brand van de Notre-Dame in Parijs als voorbeeld. Hoe erg ook, het geeft ook weer nieuw leven en dat is nu net het gevoel bij Pasen. Hoewel Pasen een kerkelijk feest is, ziet Verheggen dat steeds meer mensen kiezen voor een paasbrunch, dan voor een mis in de kerk.

Facebook
Toch blijft de pastoor optimistisch en blijft hij zijn kerken bezoeken. "Of er nu tweeduizend man in de kerk zit, of eentje. Voor mij maakt dat niet uit." De gemiddelde leeftijd van de kerkbezoeker wordt steeds hoger, maar de pastoor gaat met zijn tijd mee en bereikt de jeugd via Instagram, Twitter of Facebook. "We gaan geen dienst live streamen via Facebook, maar ik krijg vaak van de jeugd bijvoorbeeld een vraag via Messenger. Zo weten we dus de jeugd te bereiken."

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen