Overslaan en naar de inhoud gaan

Drukke tijden voor pastoor: 'Een race tegen de klok'

Geplaatst opzondag 21 april 2019 - 16:07

Ondanks dat er steeds minder mensen gelovig zijn, blijft Pasen een drukke tijd voor pastoor Ruud Verheggen uit Horst aan de Maas: "Het is passen en meten, drie missen en daarnaast nog een aantal dopen."

Al bijna twintig jaar is Verheggen pastoor in Noord-Limburg. Ondanks de drukte blijft hij kalm.

Preek
In alle vroegte vertrok de pastoor uit Meerlo naar Lottum waar om 9:00 uur zijn eerste dienst begon, vervolgens vertrok hij richting Broekhuizenvorst om in Grubbenvorst nogmaals zijn preek te houden.

Nieuw leven
Het nieuwe leven stond centraal bij pastoor Verheggen. Hij haalde de brand van de Notre-Dame in Parijs als voorbeeld. Hoe erg ook, het geeft ook weer nieuw leven en dat is nu net het gevoel bij Pasen. Hoewel Pasen een kerkelijk feest is, ziet Verheggen dat steeds meer mensen kiezen voor een paasbrunch, dan voor een mis in de kerk.

Facebook
Toch blijft de pastoor optimistisch en blijft hij zijn kerken bezoeken. "Of er nu tweeduizend man in de kerk zit, of eentje. Voor mij maakt dat niet uit." De gemiddelde leeftijd van de kerkbezoeker wordt steeds hoger, maar de pastoor gaat met zijn tijd mee en bereikt de jeugd via Instagram, Twitter of Facebook. "We gaan geen dienst live streamen via Facebook, maar ik krijg vaak van de jeugd bijvoorbeeld een vraag via Messenger. Zo weten we dus de jeugd te bereiken."

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen