Overslaan en naar de inhoud gaan

Drukbezochte stille tocht voor omgekomen kindje

Geplaatst opwoensdag 9 oktober 2019 - 19:44

Bij de stille tocht voor het meisje dat bij een brand in Brunssum om het leven kwam, waren woensdagavond enkele honderden mensen aanwezig.

De tocht ging van het gemeentehuis aan het Lindeplein naar de wijk waar het kindje met haar moeder woonde. De deelnemers aan de tocht hadden witte rozen bij zich.

Video: L1

Brandende kaars
De vijfjarige Fthawft bezweek aan haar verwondingen die ze eind september door een brand opliep. Dat gebeurde toen ze langs een brandende kaars liep en de kleding vlam vatte. Haar moeder liep ernstige brandwonden op aan onder meer haar armen.

Lees ook: Duizenden euro's voor uitvaart slachtoffertje brand

Inzamelingsactie
Buurtbewoners startten een inzamelingsactie om het overleden kind een waardig afscheid te geven. Er is inmiddels al 9700 euro opgehaald. "We danken iedereen die financieel en op andere manieren hun steun hebben laten zien. Maar we zijn er nog steeds niet, we gaan gewoon door", zegt Theo Senden, één van de initiatiefnemers van de stille tocht.

Video: L1

Gerd Leers en Martin Hurkens
Na de tocht namen nog enkele mensen het woord. Zo sprak waarnemend burgemeester Gerd Leers de aanwezigen toe. Daarnaast zong zanger Martin Hurkens er een van zijn bekendere nummers: You Raise Me Up.

Begrafenis
Donderdag is er een kerkdienst en kunnen mensen afscheid nemen van het meisje. De begrafenis, die in Eritrea zal plaatsvinden, wordt bekostigd met het geld van de inzamelingsactie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen