Overslaan en naar de inhoud gaan

Drukbezochte stille tocht voor omgekomen kindje

Geplaatst opwoensdag 9 oktober 2019 - 19:44

Bij de stille tocht voor het meisje dat bij een brand in Brunssum om het leven kwam, waren woensdagavond enkele honderden mensen aanwezig.

De tocht ging van het gemeentehuis aan het Lindeplein naar de wijk waar het kindje met haar moeder woonde. De deelnemers aan de tocht hadden witte rozen bij zich.

Video: L1

Brandende kaars
De vijfjarige Fthawft bezweek aan haar verwondingen die ze eind september door een brand opliep. Dat gebeurde toen ze langs een brandende kaars liep en de kleding vlam vatte. Haar moeder liep ernstige brandwonden op aan onder meer haar armen.

Lees ook: Duizenden euro's voor uitvaart slachtoffertje brand

Inzamelingsactie
Buurtbewoners startten een inzamelingsactie om het overleden kind een waardig afscheid te geven. Er is inmiddels al 9700 euro opgehaald. "We danken iedereen die financieel en op andere manieren hun steun hebben laten zien. Maar we zijn er nog steeds niet, we gaan gewoon door", zegt Theo Senden, één van de initiatiefnemers van de stille tocht.

Video: L1

Gerd Leers en Martin Hurkens
Na de tocht namen nog enkele mensen het woord. Zo sprak waarnemend burgemeester Gerd Leers de aanwezigen toe. Daarnaast zong zanger Martin Hurkens er een van zijn bekendere nummers: You Raise Me Up.

Begrafenis
Donderdag is er een kerkdienst en kunnen mensen afscheid nemen van het meisje. De begrafenis, die in Eritrea zal plaatsvinden, wordt bekostigd met het geld van de inzamelingsactie.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen