Overslaan en naar de inhoud gaan

Drukbezochte stille tocht voor omgekomen kindje

Geplaatst opwoensdag 9 oktober 2019 - 19:44

Bij de stille tocht voor het meisje dat bij een brand in Brunssum om het leven kwam, waren woensdagavond enkele honderden mensen aanwezig.

De tocht ging van het gemeentehuis aan het Lindeplein naar de wijk waar het kindje met haar moeder woonde. De deelnemers aan de tocht hadden witte rozen bij zich.

Video: L1

Brandende kaars
De vijfjarige Fthawft bezweek aan haar verwondingen die ze eind september door een brand opliep. Dat gebeurde toen ze langs een brandende kaars liep en de kleding vlam vatte. Haar moeder liep ernstige brandwonden op aan onder meer haar armen.

Lees ook: Duizenden euro's voor uitvaart slachtoffertje brand

Inzamelingsactie
Buurtbewoners startten een inzamelingsactie om het overleden kind een waardig afscheid te geven. Er is inmiddels al 9700 euro opgehaald. "We danken iedereen die financieel en op andere manieren hun steun hebben laten zien. Maar we zijn er nog steeds niet, we gaan gewoon door", zegt Theo Senden, één van de initiatiefnemers van de stille tocht.

Video: L1

Gerd Leers en Martin Hurkens
Na de tocht namen nog enkele mensen het woord. Zo sprak waarnemend burgemeester Gerd Leers de aanwezigen toe. Daarnaast zong zanger Martin Hurkens er een van zijn bekendere nummers: You Raise Me Up.

Begrafenis
Donderdag is er een kerkdienst en kunnen mensen afscheid nemen van het meisje. De begrafenis, die in Eritrea zal plaatsvinden, wordt bekostigd met het geld van de inzamelingsactie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen