Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Druk van de ketel voor Verstappen op 'uitdagend' Silverstone

Geplaatst opdonderdag 11 juli 2019 - 15:01

Met zijn eerste overwinning van het seizoen op zak mag Max Verstappen aankomend weekend zijn kunsten vertonen tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië. "De druk is nu in ieder geval een beetje van de ketel", zegt F1-analist Xavier Maassen.

Maassen verwacht echter dat het voor Verstappen een lastig verhaal wordt om op Silverstone zijn kunstje te herhalen. "Mercedes had duidelijk problemen met hun koeling en moest met minder vermogen rijden. Het was ook heel warm in Oostenrijk. In Engeland is het wat kouder en frisser. Ik verwacht wel dat Mercedes weer de dienst gaat uitmaken, de vraag is vooral of de Red Bulls zich vóór de Ferrari's kunnen kwalificeren."

Hopen op een podium
Een plekje op het podium moet desalniettemin ook in Engeland weer het doel zijn, vindt Maassen. "Max heeft tot nu toe altijd het maximale en méér uit de auto gehaald. Voorzichtig hopen we weer op een podium. Niet op basis van de snelheid van de auto, maar hij zal weer slim gebruik moeten maken van de fouten van anderen." Verstappen staat in het rijdersklassement voorlopig derde.

'Geen saaie races'
Maassen verwacht veel van de race. "Zeker voor de rijders is het echt een uitdagende baan. Er is ook altijd voldoende spektakel, het zijn leuke wedstrijden in Silverstone, geen saaie races. Gelukkig blijft 'ie ook de komende vijf jaar op de kalender." Het is bovendien de thuisrace van WK-leider en regerend kampioen Lewis Hamilton. "Die gaat gebrand zijn op een resultaat. Hamilton en Verstappen zijn dit seizoen sowieso de twee rijders die er met kop en schouders bovenuit steken. Dat zullen ze ook dit weekend weer willen laten zien."

Hoogspanningspunt
Vorig jaar ging het in Silverstone voor beide rijders echter mis: Verstappen viel met technische problemen uit, terwijl Hamilton na een aanrijding in de eerste bocht niet verder kwam dan de tweede plaats. De start zal ook dit jaar weer een heikel punt worden. "De eerste twee bochten zijn snelle doordraaiers en dan komt er een harde remzone", analyseert Maassen. "In de eerste bochten zijn meerdere racelijnen mogelijk, inhalen is er zeker mogelijk. Dat is absoluut een hoogspanningspunt in de wedstrijd."

De Grote Prijs van Groot-Brittannië is zondag vanaf 15:10 uur live te volgen via een liveblog op 1Limburg.

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen