Overslaan en naar de inhoud gaan

Druk van de ketel voor Verstappen op 'uitdagend' Silverstone

Geplaatst opdonderdag 11 juli 2019 - 15:01

Met zijn eerste overwinning van het seizoen op zak mag Max Verstappen aankomend weekend zijn kunsten vertonen tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië. "De druk is nu in ieder geval een beetje van de ketel", zegt F1-analist Xavier Maassen.

Maassen verwacht echter dat het voor Verstappen een lastig verhaal wordt om op Silverstone zijn kunstje te herhalen. "Mercedes had duidelijk problemen met hun koeling en moest met minder vermogen rijden. Het was ook heel warm in Oostenrijk. In Engeland is het wat kouder en frisser. Ik verwacht wel dat Mercedes weer de dienst gaat uitmaken, de vraag is vooral of de Red Bulls zich vóór de Ferrari's kunnen kwalificeren."

Hopen op een podium
Een plekje op het podium moet desalniettemin ook in Engeland weer het doel zijn, vindt Maassen. "Max heeft tot nu toe altijd het maximale en méér uit de auto gehaald. Voorzichtig hopen we weer op een podium. Niet op basis van de snelheid van de auto, maar hij zal weer slim gebruik moeten maken van de fouten van anderen." Verstappen staat in het rijdersklassement voorlopig derde.

'Geen saaie races'
Maassen verwacht veel van de race. "Zeker voor de rijders is het echt een uitdagende baan. Er is ook altijd voldoende spektakel, het zijn leuke wedstrijden in Silverstone, geen saaie races. Gelukkig blijft 'ie ook de komende vijf jaar op de kalender." Het is bovendien de thuisrace van WK-leider en regerend kampioen Lewis Hamilton. "Die gaat gebrand zijn op een resultaat. Hamilton en Verstappen zijn dit seizoen sowieso de twee rijders die er met kop en schouders bovenuit steken. Dat zullen ze ook dit weekend weer willen laten zien."

Hoogspanningspunt
Vorig jaar ging het in Silverstone voor beide rijders echter mis: Verstappen viel met technische problemen uit, terwijl Hamilton na een aanrijding in de eerste bocht niet verder kwam dan de tweede plaats. De start zal ook dit jaar weer een heikel punt worden. "De eerste twee bochten zijn snelle doordraaiers en dan komt er een harde remzone", analyseert Maassen. "In de eerste bochten zijn meerdere racelijnen mogelijk, inhalen is er zeker mogelijk. Dat is absoluut een hoogspanningspunt in de wedstrijd."

De Grote Prijs van Groot-Brittannië is zondag vanaf 15:10 uur live te volgen via een liveblog op 1Limburg.

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen