Overslaan en naar de inhoud gaan

Druk van de ketel voor Verstappen op 'uitdagend' Silverstone

Geplaatst opdonderdag 11 juli 2019 - 15:01

Met zijn eerste overwinning van het seizoen op zak mag Max Verstappen aankomend weekend zijn kunsten vertonen tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië. "De druk is nu in ieder geval een beetje van de ketel", zegt F1-analist Xavier Maassen.

Maassen verwacht echter dat het voor Verstappen een lastig verhaal wordt om op Silverstone zijn kunstje te herhalen. "Mercedes had duidelijk problemen met hun koeling en moest met minder vermogen rijden. Het was ook heel warm in Oostenrijk. In Engeland is het wat kouder en frisser. Ik verwacht wel dat Mercedes weer de dienst gaat uitmaken, de vraag is vooral of de Red Bulls zich vóór de Ferrari's kunnen kwalificeren."

Hopen op een podium
Een plekje op het podium moet desalniettemin ook in Engeland weer het doel zijn, vindt Maassen. "Max heeft tot nu toe altijd het maximale en méér uit de auto gehaald. Voorzichtig hopen we weer op een podium. Niet op basis van de snelheid van de auto, maar hij zal weer slim gebruik moeten maken van de fouten van anderen." Verstappen staat in het rijdersklassement voorlopig derde.

'Geen saaie races'
Maassen verwacht veel van de race. "Zeker voor de rijders is het echt een uitdagende baan. Er is ook altijd voldoende spektakel, het zijn leuke wedstrijden in Silverstone, geen saaie races. Gelukkig blijft 'ie ook de komende vijf jaar op de kalender." Het is bovendien de thuisrace van WK-leider en regerend kampioen Lewis Hamilton. "Die gaat gebrand zijn op een resultaat. Hamilton en Verstappen zijn dit seizoen sowieso de twee rijders die er met kop en schouders bovenuit steken. Dat zullen ze ook dit weekend weer willen laten zien."

Hoogspanningspunt
Vorig jaar ging het in Silverstone voor beide rijders echter mis: Verstappen viel met technische problemen uit, terwijl Hamilton na een aanrijding in de eerste bocht niet verder kwam dan de tweede plaats. De start zal ook dit jaar weer een heikel punt worden. "De eerste twee bochten zijn snelle doordraaiers en dan komt er een harde remzone", analyseert Maassen. "In de eerste bochten zijn meerdere racelijnen mogelijk, inhalen is er zeker mogelijk. Dat is absoluut een hoogspanningspunt in de wedstrijd."

De Grote Prijs van Groot-Brittannië is zondag vanaf 15:10 uur live te volgen via een liveblog op 1Limburg.

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen