Overslaan en naar de inhoud gaan

Druk van de ketel voor Verstappen op 'uitdagend' Silverstone

Geplaatst opdonderdag 11 juli 2019 - 15:01

Met zijn eerste overwinning van het seizoen op zak mag Max Verstappen aankomend weekend zijn kunsten vertonen tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië. "De druk is nu in ieder geval een beetje van de ketel", zegt F1-analist Xavier Maassen.

Maassen verwacht echter dat het voor Verstappen een lastig verhaal wordt om op Silverstone zijn kunstje te herhalen. "Mercedes had duidelijk problemen met hun koeling en moest met minder vermogen rijden. Het was ook heel warm in Oostenrijk. In Engeland is het wat kouder en frisser. Ik verwacht wel dat Mercedes weer de dienst gaat uitmaken, de vraag is vooral of de Red Bulls zich vóór de Ferrari's kunnen kwalificeren."

Hopen op een podium
Een plekje op het podium moet desalniettemin ook in Engeland weer het doel zijn, vindt Maassen. "Max heeft tot nu toe altijd het maximale en méér uit de auto gehaald. Voorzichtig hopen we weer op een podium. Niet op basis van de snelheid van de auto, maar hij zal weer slim gebruik moeten maken van de fouten van anderen." Verstappen staat in het rijdersklassement voorlopig derde.

'Geen saaie races'
Maassen verwacht veel van de race. "Zeker voor de rijders is het echt een uitdagende baan. Er is ook altijd voldoende spektakel, het zijn leuke wedstrijden in Silverstone, geen saaie races. Gelukkig blijft 'ie ook de komende vijf jaar op de kalender." Het is bovendien de thuisrace van WK-leider en regerend kampioen Lewis Hamilton. "Die gaat gebrand zijn op een resultaat. Hamilton en Verstappen zijn dit seizoen sowieso de twee rijders die er met kop en schouders bovenuit steken. Dat zullen ze ook dit weekend weer willen laten zien."

Hoogspanningspunt
Vorig jaar ging het in Silverstone voor beide rijders echter mis: Verstappen viel met technische problemen uit, terwijl Hamilton na een aanrijding in de eerste bocht niet verder kwam dan de tweede plaats. De start zal ook dit jaar weer een heikel punt worden. "De eerste twee bochten zijn snelle doordraaiers en dan komt er een harde remzone", analyseert Maassen. "In de eerste bochten zijn meerdere racelijnen mogelijk, inhalen is er zeker mogelijk. Dat is absoluut een hoogspanningspunt in de wedstrijd."

De Grote Prijs van Groot-Brittannië is zondag vanaf 15:10 uur live te volgen via een liveblog op 1Limburg.

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Overzicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen