Overslaan en naar de inhoud gaan

Druk in Roermond en Maastricht maar geen maatregelen

Geplaatst opzaterdag 8 mei 2021 - 13:45

Bij de Designer Outlet in Roermond staan de auto's weer rijen dik te wachten tot ze de parkeerplaats op kunnen. De gemeente Maastricht heeft code oranje afgekondigd: Het is druk, maar er worden nog geen maatregelen genomen. In Venlo is het nog goed te doen.

De gemeente Roermond was al voorbereid op grote drukte. Sinds de winkels weer zonder afspraak bezocht kunnen worden ziet de gemeente een forse toestroom van bezoekers. Volgens een correspondent ter plaatse gaat het vooral om Duitse bezoekers.

Video: Track 88'

Drukte door maatregelen
In een reactie laat de gemeente Roermond weten: "De drukte geeft nu geen aanleiding om in te grijpen. Deze wordt ook veroorzaakt door de maatregelen die de gemeente heeft getroffen om iedereen gedoseerd te kunnen laten winkelen." Mocht het drukker worden, dan volgen er maatregelen. Te denken valt aan signalering op toegangswegen of het terugloodsen van verkeer, en het afsluiten van gebieden in de binnenstad.

Foutparkeerders
Vorige week was het ook al erg druk in Roermond. Toen waren er zoveel mensen bij de Designer Outlet dat ook op het aangrenzende bedrijventerrein werd geparkeerd. Tot grote ergernis van een metaalrecyclingbedrijf dat foutparkeerders insloot met containers. Dit weekend zijn er parkeerwachters ingezet.

Lees ook: Ergernis over foutparkeerders Roermond: 'Hangt de keel uit'

Maastricht
Volgens een woordvoerster van de gemeente Maastricht wordt er via toegangsborden gewaarschuwd voor de drukte. De mensen in de binnenstad houden zich aan de looproutes, zei ze. "Het loopt goed door."

Venlo
In Venlo viel het rond 14:00 uur nog mee met de drukte. In Venlo Noord, de zogenoemde Duitse hoek, waren de parkeergarages voor 80 procent gevuld. In de andere garages was nog plek. "Het is allemaal goed te doen op dit moment, vooral ook omdat we vroegtijdig spreiden", aldus een woordvoerder van de gemeente. "Een paar wachtrijen bij enkele winkels, maar dat is logisch met het maximum aantal klanten dat winkels in mag."

Vorige week zondag deed Venlo nog een oproep om niet meer naar het stadscentrum te komen. Het was er toen veel te druk. De gemeente sloot per direct de parkeergarages en auto's mochten er wel nog uit, maar niet meer in. Burgemeester Antoin Scholten gaf maandag aan wanneer nodig dezelfde maatregelen te treffen.

Lees ook: Burgemeester Venlo blijft maatregelen nemen na weekenddrukte

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen