Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Druk op schouders van Derksen: FC Groningen wil omhoog

Geplaatst opdonderdag 11 oktober 2018 - 6:25

Er staat Dirk-Jan Derksen een interessante uitdaging te wachten. De voormalig aanvaller van Fortuna Sittard, MVV, Roda JC én VVV-Venlo is vanaf maandag scout van FC Groningen. En die club verkeert in zwaar weer.

Omdat Groningen de competitie niet al te best is begonnen, wordt verwacht dat Derksen in de winterstop al concreet met nieuwe aanwinsten komt.

Lees ook: Voormalig goalgetter Derksen wordt scout in Groningen

Slechte jaren
Derksen denkt te weten wat de club nodig heeft. "Het is voor mij lastig te beoordelen waardoor het komt dat de club het de laatste twee jaar minder doet. Wat je wel ziet van de buitenkant, is dat er puzzelstukjes ontbreken en dit moet je repareren in de winterstop door spelers te halen. We hebben al één vergadering gehad over de mindere posities en daar gaan we mee aan de slag", laat de oud-speler weten aan L1.

Derksen gaat voor de eredivisionist vooral in België en Duitsland scouten. Dat betekent dat hij niet verhuist naar het noorden, maar gewoon in Zuid-Limburg blijft wonen.

Ajax-vrijwilliger
Na zijn ontslag bij Roda JC - die club stuurde hem weg na de degradatie - heeft Derksen een paar maanden op vrijwillige basis gescout voor Ajax. "Dan kijk je natuurlijk met een andere bril naar spelers, want voor Ajax is het beste nog niet goed genoeg. De verschillen tussen Roda JC en Groningen zijn minder groot. Het grootste verschil nu is dat Roda is gedegradeerd en de centjes op zijn, maar normaal gesproken zit je op hetzelfde level met beide clubs."

Duitse mentaliteit
Derksen ziet als scout gemiddeld zo'n twintig wedstrijden per maand en vooral van de Duitse voetballers is hij gecharmeerd. "De Bundesliga is een goed niveau. Daar zijn grote clubs en als de jongens de stap niet kunnen maken moet je daar proberen tussen te zitten. Te veel Duitse spelers is ook niet goed, maar een Duitser brengt wat extra's qua mentaliteit, fysiek en gedrevenheid. Daar kunnen wij nog wel wat van leren."

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Uitgelicht
Recordopbrengst L1 Samen voor de Voedselbank!

Limburg, wat een warmte! Bedankt allemaal! 346.971 producten voor L1 Samen voor de Voedselbank!

En je kunt nog steeds online een voedselpakket doneren. Dat kan t/m 31 december.

Doneer hier online
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Nieuw op L1 TV: Talent & Co

Het nieuwe tv-programma op L1 volgde een klein jaar vijf jonge Limburgse talenten op hun weg naar de verwezenlijking van hun artistieke droom. In de afsluitende aflevering van Talent & Co mogen kandidaten Fabiënne, Sino, Lotte, Pim en Tijn zich aan een volle zaal presenteren.

Iedere woensdag, zaterdag en zondag op L1 TV.

Bekijk hier de afleveringen
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen