Overslaan en naar de inhoud gaan

Druk om scholen te sluiten neemt toe: nieuw overleg kabinet

Geplaatst opzondag 15 maart 2020 - 8:25

Gaan de scholen vanaf maandagochtend toch dicht? De druk op het kabinet om die maatregel te nemen in de strijd tegen het coronavirus neemt toe.

Het kabinet overlegt zondagmiddag met medisch specialisten en het RIVM over de coronacrisis.

Noodklok
De specialisten luidden zaterdag de noodklok. Ze vinden dat het onverantwoord is om de scholen open te houden omdat ze vrezen dat kinderen en jongeren het virus kunnen verspreiden. Volgens de NOS wordt in Haagse kringen verwacht dat besloten wordt om de scholen alsnog te sluiten vanaf maandag. Premier Rutte zei eerder deze week dat sluiting van de scholen niet nodig is, maar volgens de medisch specialisten onderschat hij de urgentie van de zaak. Andere Europese landen waaronder België en Frankrijk besloten vorige week al dat alle scholen dichtgaan. Sommige scholen in Nederland besloten inmiddels zelf al om dicht te blijven, zoals de Catharinaschool in Heerlen.

Lees ook: Catharinaschool in Heerlen sluit twee weken de deuren

Forse stijging besmettingen
Zaterdag maakte het RIVM bekend dat er opnieuw een forse stijging is van het aantal besmettingen. In Limburg kwamen er 37 nieuwe patiënten bij en zijn nu 104 mensen besmet met het coronavirus. In de Limburgse ziekenhuizen is het alle hens aan dek. In het Zuyderland ziekenhuis liggen al veel coronapatiënten (in Sittard-Geleen zijn 35 mensen besmet) en het MUMC+ bouwt een speciale triage-tent bij de spoedeisende hulp om voorbereid te zijn op een grote toeloop van patiënten. In de loop van zondagmiddag, na 14:00 uur, publiceert het RIVM de nieuwste cijfers.

Lees ook: MUMC+: ‘We zijn voorbereid op grote toeloop patiënten’‘Stop horecatoerisme’

Een aantal Belgische burgemeesters roept Nederland op om ook kroegen en restaurants te sluiten. Ze zagen zaterdagavond een stroom van Belgen naar de Nederlandse horeca trekken en willen dat dit horecatoerisme wordt gestopt. In België zijn alle kroegen en restaurants sinds vrijdagnacht gesloten. De grensburgemeesters begrijpen niet dat niet dat de Nederlandse horecazaken wel open mogen blijven.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen