Overslaan en naar de inhoud gaan

Druk Designer Outlet gooit ingangen dicht: veel Belgen

Geplaatst opzaterdag 28 november 2020 - 15:42

Het is zo druk in het Designer Outlet in Roermond, dat de toegangspoorten zaterdagmiddag zijn gesloten.

Bezoekers die niet binnen kunnen, staan in lange rijen te wachten voordat ze alsnog binnen kunnen.

'Hoger dan gemiddeld'
"De bezoekersaantallen van het Designer Outlet zijn hoger dan gemiddeld", zegt woordvoerder Remco Hoogstraten van de gemeente Roermond. "We houden de vinger aan de pols en controleren veelvuldig." Vanwege de drukte zijn alle bezoekersingangen gesloten. Daardoor ontstaan wachtrijen. "Daar zijn we wel blij mee, het houdt het beheersbaar."

Video: Fer Traugott

Mondkapjes
Op foto's is te zien dat mensen niet altijd de anderhalvemetermaatregel in acht houden. Volgens de zegsman heeft het Outlet tot twee keer meer verkeersregelaars ingezet en de beveiliging verdrievoudigd zaterdag. "Die spreken constant mensen aan op afstand houden en wijzen op de mondkapjesplicht. Het gros van de mensen houdt zich daar ook aan." Ook veel winkels hebben nog eigen beveiliging ingezet.

Druk Designer Outlet Roermond (28 nov 2020)
Drukte in het Designer Outlet in Roermond
Foto: Fer Traugott

In de winkelcentra van Eindhoven en Rotterdam was de drukte zaterdagmiddag zo groot, dat de winkels voortijdig dicht moesten. Van zo'n drukte is volgens de woordvoerder in de Roermondse binnenstad geen sprake.

Veel Belgen
Volgens de laatste update die de gemeentewoordvoerder kreeg, zijn er opvallend veel Belgen in het Outlet. "Dat percentage ligt nagenoeg gelijk aan de bezoekers uit Duitsland. Is dus fifty-fifty", zegt Hoogstraten. Volgens hem ligt het percentage Duitsers normaal op 70 procent.

Het grote aantal Belgen heeft er ongetwijfeld mee te maken dat niet-essentiële winkels in België vanwege de coronacrisis dicht zijn.

Beheersbaar
Hoeveel bezoekers in het Outlet zijn, is niet bekend bij de gemeente. Het Designer Outlet was niet bereikbaar voor vragen. De gemeentewoordvoerder wist wel te melden dat er vrijdag ongeveer 10.000 bezoekers over de gehele dag waren. "Daar schrikken we niet van. Dat is beheersbaar."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen