Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Druk bij Roda neemt verder toe na zesde verlies op rij

Geplaatst opzaterdag 23 september 2017 - 21:11

Roda JC Kerkrade heeft op bezoek bij Heracles Almelo een pijnlijke nederlaag geleden. De strijdlustige geel-zwarten incasseerden in de slotseconden van het uitduel tegen Heracles Almelo de 2-1 van Heracles-spits Vincent Vermeij.

De ploeg van Robert Molenaar blijft daardoor ook na zes speelrondes puntloos.

Direct raak
Het duel boeide vanaf de eerste minuut, want beide elftallen wisten de weg naar het doel van de tegenstander snel te vinden. Heraclied Monteiro raakte al na 4 minuten de paal naast de kansloze Roda-keeper Hidde Jurjus, maar de bal kaatste terug het veld in. De eerste Roda-mogelijkheid was daarentegen direct raak. De door velen bekritiseerde linkerflank van de Kerkradenaren sloeg toe: een voorzet van Ard van Peppen werd door Mitchel Paulissen knap binnengeknikt in de verre hoek.

Flater
Het spel kwam halverwege de eerste helft enigszins tot rust nadat zowel Heracles als Roda JC kleine kansjes lieten liggen. Roda oogde meer solide dan in de vorige Eredivisie-wedstrijden, maar zag de druk van de thuisploeg naarmate de pauze dichterbij kwam verder toenemen. Schoten van Darri vlogen rakelings aan het doel voorbij of werden gepareerd door Jurjus, die ook een geplaatste bal van Duarte over het doel tikte. Wel had de doelman geluk dat Heracles niet profiteerde van een persoonlijke flater, toen hij over een terugspeelbal heen maaide. Frederic Ananou voorkwam daarbij erger.

Rug tegen de muur
Direct na rust verdween de Roda-voorsprong als sneeuw voor de zon. Pröpper raakte in eerste instantie nog de paal, maar enkele tellen later volleerde de verdediger de bal snoeihard tegen de touwen. De Almeloërs bleven de voetballende ploeg, maar slaagden er tegelijkertijd niet in om Roda JC met de rug tegen de muur te drukken. Wel moest Jurjus in een voor Roda JC moeilijke fase alles uit de kast halen om een vrije trap van Monteiro onder de lat uit te slaan.

Grote kans Schahin
In het slotkwartier golfde het spel op en neer. Pröpper was dichtbij zijn en Heracles' tweede goal van de avond, maar ditmaal ging de kopbal naast. Vervolgens kreeg Roda twee dotten van kansen: invaller Mario Engels vond bijna de kruising en Schahin verzuimde om een perfecte voorzet van een andere invaller, Gyliano van Velzen, binnen te tikken. De winnende treffer zou echter, tot ontsteltenis van de strijdende Kerkradenaren, aan de overkant vallen: Vincent Vermeij dompelde Roda in rouw door in de 92ste minuut de 2-1 binnen te schieten.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌.

Advertentie
Deel dit bericht via
Uit eigen keuken
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Uit eigen keuken
1Limburg De A2 tunnel
Uitgelicht
Stuur ons je foto’s van het A2-project

Het stadsbeeld rond de A2 in Maastricht is door de aanleg van de A2-tunnel ingrijpend veranderd. We zijn op zoek naar foto's van de A2 en het omliggende gebied in Maastricht vóór, tijdens en na het project.

Upload je foto's
1Limburg Verkiezingen 2018
Uitgelicht
Volg de gemeenteraadsverkiezingen op 1Limburg en L1

Op 21 maart gaan 30 van de 33 Limburgse gemeenten naar de stembus. In deze rubriek vind je het laatste verkiezingsnieuws uit de provincie.

Verkiezingsrubriek
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen