Overslaan en naar de inhoud gaan

Druivenoogst gestart: wijnboeren verwachten goed jaar

Geplaatst opmaandag 10 september 2018 - 15:32

Op verschillende wijngaarden in Limburg is begonnen met de druivenoogst.

De wijnboeren verwachten een goed druivenjaar, omdat de druiven door het langdurige zomerse weer de afgelopen weken al vroeg rijp zijn.

Witte druiven
De druiven voor de mousserende wijn worden normaal gesproken als eerste geoogst, maar door het warme en droge weer zijn de witte druiven eerder rijp. Om te bepalen of er geoogst kan worden, wordt het suikergehalte van de druif gemeten.

Video: L1/1Limburg

Druivenkennis
Ook op wijngoed Sint Martinus in Vijlen wordt drukt geplukt. Een team van tien mannen en vrouwen oogst de komende week alle druiven. De groep bestaat uit allerlei nationaliteiten, die allemaal hun druivenkennis uit eigen land meenemen.

De wijnboeren verwachten dit jaar zo’n 120.000 liter wijn te maken.

Luister ook: Limburgse wijnboeren verwachten goed druivenjaar

Vanaf 17 september dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Bekijk alvast een voorproefje!

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen