Overslaan en naar de inhoud gaan

Drugszaak: 'OM gaat alleen achter kleine visjes aan'

Geplaatst opzaterdag 1 oktober 2016 - 8:32

De advocaten van de mannen uit Swalmen, Reuver en Roermond die worden verdacht van betrokkenheid bij de voorbereidingshandelingen voor de productie van drugs hebben vrijdag hard uitgehaald naar het Openbaar Ministerie.

Volgens advocaat Peer Szymkowiak van Pablo van D. (45) uit Roermond hebben politie en justitie in het onderzoek naar een criminele groepering de grote haaien laten zwemmen en de rol van de kleine vissen opgeblazen."

Kleinste vis
​Szymkowiak noemde Van D., die heeft toegegeven dat hij met een gehuurd busje in 2015 twee keer naar een chemisch bedrijf in Luik is gereden, de kleinste vis in het net van justitie. De rechtbank zou hem hooguit een taakstraf of een voorwaardelijke celstraf moeten opleggen. Het OM wil hem dertig maanden achter de tralies hebben.

Bedrijf
Advocaat Marcel Heuvelmans verbaasde zich er over dat justitie in België en Nederland niets ondernemen tegen het bedrijf uit Luik waar de chemicaliën zouden zijn gekocht. Vandaaruit zijn ze naar loodsen in Lomm, Eindhoven en Roermond gebracht.

Draconisch
Hij noemde de eis van vijf jaar cel tegen Patrick F. (46) uit Reuver draconisch. Heuvelmans vindt dat de rechtbank niets anders kan dan F. vrijspreken. "Als iemand een transport begeleidt waarvan hij niet weet wat het einddoel is, en ook niet wat er met de lading gaat gebeuren, verricht hij geen voorbereidingshandelingen." Advocate Sanne Koumans vroeg de rechtbank Stephan B. (49) uit Swalmen vrij te spreken. Zij beweert dat het OM geen enkel bewijs heeft geleverd dat B. betrokken is geweest bij het vervoeren of opslaan van drugs in loodsen. Het OM heeft tegen B. vier jaar cel geëist.

Uitspraak op vrijdag 14 oktober.

Meer hierover in De Limburger van zaterdag

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Hasj drugs softdrugs stock
Drugscriminelen hoeven miljoenenbuit niet terug te betalen
Rechtszaak tegen politiemol Mark M. pas over een jaar
Advocaten Prime Champ schrikken van 'forse' strafeisen
LIVE: Tweede zittingsdag regiezitting Van Rey
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen