Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Drugszaak: 'OM gaat alleen achter kleine visjes aan'

Geplaatst opzaterdag 1 oktober 2016 - 8:32

De advocaten van de mannen uit Swalmen, Reuver en Roermond die worden verdacht van betrokkenheid bij de voorbereidingshandelingen voor de productie van drugs hebben vrijdag hard uitgehaald naar het Openbaar Ministerie.

Volgens advocaat Peer Szymkowiak van Pablo van D. (45) uit Roermond hebben politie en justitie in het onderzoek naar een criminele groepering de grote haaien laten zwemmen en de rol van de kleine vissen opgeblazen."

Kleinste vis
​Szymkowiak noemde Van D., die heeft toegegeven dat hij met een gehuurd busje in 2015 twee keer naar een chemisch bedrijf in Luik is gereden, de kleinste vis in het net van justitie. De rechtbank zou hem hooguit een taakstraf of een voorwaardelijke celstraf moeten opleggen. Het OM wil hem dertig maanden achter de tralies hebben.

Bedrijf
Advocaat Marcel Heuvelmans verbaasde zich er over dat justitie in België en Nederland niets ondernemen tegen het bedrijf uit Luik waar de chemicaliën zouden zijn gekocht. Vandaaruit zijn ze naar loodsen in Lomm, Eindhoven en Roermond gebracht.

Draconisch
Hij noemde de eis van vijf jaar cel tegen Patrick F. (46) uit Reuver draconisch. Heuvelmans vindt dat de rechtbank niets anders kan dan F. vrijspreken. "Als iemand een transport begeleidt waarvan hij niet weet wat het einddoel is, en ook niet wat er met de lading gaat gebeuren, verricht hij geen voorbereidingshandelingen." Advocate Sanne Koumans vroeg de rechtbank Stephan B. (49) uit Swalmen vrij te spreken. Zij beweert dat het OM geen enkel bewijs heeft geleverd dat B. betrokken is geweest bij het vervoeren of opslaan van drugs in loodsen. Het OM heeft tegen B. vier jaar cel geëist.

Uitspraak op vrijdag 14 oktober.

Meer hierover in De Limburger van zaterdag

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

LIVE: Tweede zittingsdag regiezitting Van Rey
Piet van Pol stapt naar Hoge Raad bij veroordeling
Rechtszaak tegen politiemol Mark M. pas over een jaar
Advocaten Prime Champ schrikken van 'forse' strafeisen
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen