Overslaan en naar de inhoud gaan

Drugszaak: 'OM gaat alleen achter kleine visjes aan'

Geplaatst opzaterdag 1 oktober 2016 - 8:32

De advocaten van de mannen uit Swalmen, Reuver en Roermond die worden verdacht van betrokkenheid bij de voorbereidingshandelingen voor de productie van drugs hebben vrijdag hard uitgehaald naar het Openbaar Ministerie.

Volgens advocaat Peer Szymkowiak van Pablo van D. (45) uit Roermond hebben politie en justitie in het onderzoek naar een criminele groepering de grote haaien laten zwemmen en de rol van de kleine vissen opgeblazen."

Kleinste vis
​Szymkowiak noemde Van D., die heeft toegegeven dat hij met een gehuurd busje in 2015 twee keer naar een chemisch bedrijf in Luik is gereden, de kleinste vis in het net van justitie. De rechtbank zou hem hooguit een taakstraf of een voorwaardelijke celstraf moeten opleggen. Het OM wil hem dertig maanden achter de tralies hebben.

Bedrijf
Advocaat Marcel Heuvelmans verbaasde zich er over dat justitie in België en Nederland niets ondernemen tegen het bedrijf uit Luik waar de chemicaliën zouden zijn gekocht. Vandaaruit zijn ze naar loodsen in Lomm, Eindhoven en Roermond gebracht.

Draconisch
Hij noemde de eis van vijf jaar cel tegen Patrick F. (46) uit Reuver draconisch. Heuvelmans vindt dat de rechtbank niets anders kan dan F. vrijspreken. "Als iemand een transport begeleidt waarvan hij niet weet wat het einddoel is, en ook niet wat er met de lading gaat gebeuren, verricht hij geen voorbereidingshandelingen." Advocate Sanne Koumans vroeg de rechtbank Stephan B. (49) uit Swalmen vrij te spreken. Zij beweert dat het OM geen enkel bewijs heeft geleverd dat B. betrokken is geweest bij het vervoeren of opslaan van drugs in loodsen. Het OM heeft tegen B. vier jaar cel geëist.

Uitspraak op vrijdag 14 oktober.

Meer hierover in De Limburger van zaterdag

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

LIVE: Tweede zittingsdag regiezitting Van Rey
Piet van Pol stapt naar Hoge Raad bij veroordeling
Rechtszaak tegen politiemol Mark M. pas over een jaar
Advocaten Prime Champ schrikken van 'forse' strafeisen
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen