Overslaan en naar de inhoud gaan

Drugsrunner brak ruggenwervels bejaarde man in Eygelshoven

Geplaatst opdinsdag 4 augustus 2020 - 13:35

De 29-jarige Mohamed el M. is bewust op een bejaarde man ingereden in Eygelshoven, zo stelt justitie. Daarbij brak hij onder meer twee ruggenwervels van het slachtoffer. Mohamed was boos nadat hij werd aangesproken op zijn rijgedrag.

Eerder meldde L1 al dat het niet om een ongeluk ging. Dinsdag kwam de twintiger uit Vlaardingen voor het eerst voor de rechter.

Lees ook: Drugsrunner rijdt opa (72) omver voor ogen kleinkinderen

Grote spijt
Daar betuigde hij spijt. "Het is vreselijk wat er is gebeurd. Ik heb grote spijt, maar dit was honderd procent geen opzet. Het is nooit mijn bedoeling geweest om iemand te verwonden, zo ken ik mezelf niet. Ik was te laat, kon moeilijk uitwijken." Volgens zijn advocaat Peer Szymkowiak heeft Mohamed ook een excuusbrief geschreven voor het slachtoffer.

Drugs verkopen
Mohamed was in Eygelshoven om drugs te verkopen. Toen hij door de Rimburgerweg reed, deed hij dat kennelijk zo opvallend dat een man naar hem gebaarde om zijn rijgedrag aan te passen. Volgens de Vlaardingse verdachte spuugde de man daarbij ook op zijn auto. Mohamed draaide daarom zijn auto en reed richting de man. Die stond op de stoep met zijn kinderen en zijn 72-jarige vader.

Ruggenwervels gebroken
Volgens de slachtoffers en twee getuigen reed Mohamed bewust op de mensen in. De 72-jarige man liep net de weg op en werd geschept door de auto. Hij brak twee ruggenwervels, meerdere botten en hield een klaplong over aan het incident. Justitie zet daarom ook in op poging tot doodslag. Zelf heeft de verdachte verklaard dat hij draaide om verhaal te halen.

"Hij maakte de fout om boos te worden, om te keren en tegen het verkeer in te rijden. Maar dat is niet de kern van deze zaak", zegt advocaat Szymkowiak. "De vraag is: had cliƫnt de opzet om deze meneer te doden, of zwaar te verwonden? Hij had niet kunnen voorzien dat deze man de weg op zou lopen."

Lees ook: Automobilist slaat op de vlucht na aanrijden voetganger

Niet hard
Volgens de raadsman reed Mohamed niet heel veel sneller dan toegestaan; de Vlaardinger reed tussen de 45 en 60 kilometer per uur waar 50 kilometer per uur was toegestaan. "We zien ook sporen op de weg, gemaakt door het uitwijken, en we zien remsporen. Hij wilde het slachtoffer ontwijken."

Justitie denkt opzet en dus poging tot doodslag wel te bewijzen. De rechter zag dinsdag ook genoeg gronden om Mohamed voorlopig vast te houden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen