Overslaan en naar de inhoud gaan

Drugsrunner brak ruggenwervels bejaarde man in Eygelshoven

Geplaatst opdinsdag 4 augustus 2020 - 13:35

De 29-jarige Mohamed el M. is bewust op een bejaarde man ingereden in Eygelshoven, zo stelt justitie. Daarbij brak hij onder meer twee ruggenwervels van het slachtoffer. Mohamed was boos nadat hij werd aangesproken op zijn rijgedrag.

Eerder meldde L1 al dat het niet om een ongeluk ging. Dinsdag kwam de twintiger uit Vlaardingen voor het eerst voor de rechter.

Lees ook: Drugsrunner rijdt opa (72) omver voor ogen kleinkinderen

Grote spijt
Daar betuigde hij spijt. "Het is vreselijk wat er is gebeurd. Ik heb grote spijt, maar dit was honderd procent geen opzet. Het is nooit mijn bedoeling geweest om iemand te verwonden, zo ken ik mezelf niet. Ik was te laat, kon moeilijk uitwijken." Volgens zijn advocaat Peer Szymkowiak heeft Mohamed ook een excuusbrief geschreven voor het slachtoffer.

Drugs verkopen
Mohamed was in Eygelshoven om drugs te verkopen. Toen hij door de Rimburgerweg reed, deed hij dat kennelijk zo opvallend dat een man naar hem gebaarde om zijn rijgedrag aan te passen. Volgens de Vlaardingse verdachte spuugde de man daarbij ook op zijn auto. Mohamed draaide daarom zijn auto en reed richting de man. Die stond op de stoep met zijn kinderen en zijn 72-jarige vader.

Ruggenwervels gebroken
Volgens de slachtoffers en twee getuigen reed Mohamed bewust op de mensen in. De 72-jarige man liep net de weg op en werd geschept door de auto. Hij brak twee ruggenwervels, meerdere botten en hield een klaplong over aan het incident. Justitie zet daarom ook in op poging tot doodslag. Zelf heeft de verdachte verklaard dat hij draaide om verhaal te halen.

"Hij maakte de fout om boos te worden, om te keren en tegen het verkeer in te rijden. Maar dat is niet de kern van deze zaak", zegt advocaat Szymkowiak. "De vraag is: had cliënt de opzet om deze meneer te doden, of zwaar te verwonden? Hij had niet kunnen voorzien dat deze man de weg op zou lopen."

Lees ook: Automobilist slaat op de vlucht na aanrijden voetganger

Niet hard
Volgens de raadsman reed Mohamed niet heel veel sneller dan toegestaan; de Vlaardinger reed tussen de 45 en 60 kilometer per uur waar 50 kilometer per uur was toegestaan. "We zien ook sporen op de weg, gemaakt door het uitwijken, en we zien remsporen. Hij wilde het slachtoffer ontwijken."

Justitie denkt opzet en dus poging tot doodslag wel te bewijzen. De rechter zag dinsdag ook genoeg gronden om Mohamed voorlopig vast te houden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen