Overslaan en naar de inhoud gaan

Drugspand Weert alsnog tijdelijk gesloten

Geplaatst opmaandag 12 juli 2021 - 18:03

Een drugspand aan de Heihuisweg in Weert gaat na een lange juridische procedure alsnog tijdelijk op slot.

Dat maakte de gemeente Weert maandag op haar website bekend.

Bij de woning stond een loods waarin een drugslab was verscholen. Dat kwam aan het licht toen in november 2019 het lab ontplofte.

Wet Damocles
Aanleiding voor burgemeester Ina Leppink-Schuitema om de woning tijdelijk te sluiten zoals mogelijk is dankzij de Wet Damocles. Deze regels geven de burgemeester de mogelijkheid drugspanden te sluiten. Hiertegen ging de bewoner in beroep omdat hij anders plotseling dakloos zou worden. De Raad van State trof een voorlopige voorziening waardoor de destijds 47-jarige man voorlopig in het pand mocht blijven wonen.

Lees ook: Explosie drugslab: woningsluiting voorlopig van de baan

De gemeente liet het hierbij niet zitten en bleef procederen. Dat leidt nu na een lange juridische strijd toch tot sluiting van de woning. De sluiting door de burgemeester is meestal een paar maanden. Hoe lang de woning aan de Heihuisweg dicht blijft, maakte de gemeente Weert niet bekend.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen