Overslaan en naar de inhoud gaan

'Drugspand' dodelijk zieke vader (68) toch niet gesloten

Geplaatst opzaterdag 14 december 2019 - 6:58

Heuglijk nieuws voor de terminaal zieke Roel van der Kaap (68) uit Amstenrade. De gemeente Beekdaelen wilde zijn woning sluiten nadat de politie er drugs vond, maar is daar nu op teruggekomen.

Dat blijkt uit een brief van de gemeente en wordt bevestigd door advocaat Sjoerd van Berge Henegouwen.

Lees ook: Terminale vader (68) mogelijk op straat door verslaafde zoon

Verslaafde zoon
De inmiddels gepensioneerde Roel en zijn 65-jarige vrouw namen begin dit jaar hun verslaafde zoon in huis. Hij had een tijd vastgezeten in België en had onderdak nodig. Onder strenge voorwaarden werd hij weer in huis gehaald. Op 6 september werd hij niettemin gearresteerd, voor betrokkenheid bij een drugslab, en volgde er een huiszoeking bij de familie Van der Kaap.

Achttien gram
Op de kamer van de zoon werd achttien gram amfetaminepasta gevonden, tot grote ontsteltenis van vader en moeder. Nog groter was de schok toen er een brief van de gemeente op de deurmat plofte. Strekking van de brief: uw woning wordt gesloten. Iets wat overigens in meer gemeenten gebeurt wanneer er drugs in een woning wordt aangetroffen.

Gebeld door Geurts
Roel en zijn vrouw verzetten zich tegen de woningsluiting. Ze laten de advocaten Van Berge Henegouwen en Bo Maenen een zienswijze naar de gemeente sturen. Dat heeft geholpen: Roel is persoonlijk gebeld door burgemeester Eric Geurts en heeft schriftelijke bevestiging gekregen dat hij in de woning kan blijven.

Gebrek aan bewijs
De reden om tóch niet te sluiten, heeft echter niet met de kwaadaardige tumor van Roel te maken. 'Nader onderzoek van de politie heeft onvoldoende aangetoond dat sprake is van verdovende middelen in de woning', schrijft de burgemeester aan de familie. Door een gebrek aan bewijs kan de gemeente het huis dus niet sluiten.

Overigens zit de verslaafde zoon van het echtpaar nog altijd vast vanwege zijn mogelijke betrokkenheid bij het drugslab.

Word Hoofdredacteur voor een dag. Jij mag bepalen wat we uitzenden op L1 TV.
Kies hier je favoriete programma’s

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen