Overslaan en naar de inhoud gaan

'Drugspand' dodelijk zieke vader (68) toch niet gesloten

Geplaatst opzaterdag 14 december 2019 - 6:58

Heuglijk nieuws voor de terminaal zieke Roel van der Kaap (68) uit Amstenrade. De gemeente Beekdaelen wilde zijn woning sluiten nadat de politie er drugs vond, maar is daar nu op teruggekomen.

Dat blijkt uit een brief van de gemeente en wordt bevestigd door advocaat Sjoerd van Berge Henegouwen.

Lees ook: Terminale vader (68) mogelijk op straat door verslaafde zoon

Verslaafde zoon
De inmiddels gepensioneerde Roel en zijn 65-jarige vrouw namen begin dit jaar hun verslaafde zoon in huis. Hij had een tijd vastgezeten in België en had onderdak nodig. Onder strenge voorwaarden werd hij weer in huis gehaald. Op 6 september werd hij niettemin gearresteerd, voor betrokkenheid bij een drugslab, en volgde er een huiszoeking bij de familie Van der Kaap.

Achttien gram
Op de kamer van de zoon werd achttien gram amfetaminepasta gevonden, tot grote ontsteltenis van vader en moeder. Nog groter was de schok toen er een brief van de gemeente op de deurmat plofte. Strekking van de brief: uw woning wordt gesloten. Iets wat overigens in meer gemeenten gebeurt wanneer er drugs in een woning wordt aangetroffen.

Gebeld door Geurts
Roel en zijn vrouw verzetten zich tegen de woningsluiting. Ze laten de advocaten Van Berge Henegouwen en Bo Maenen een zienswijze naar de gemeente sturen. Dat heeft geholpen: Roel is persoonlijk gebeld door burgemeester Eric Geurts en heeft schriftelijke bevestiging gekregen dat hij in de woning kan blijven.

Gebrek aan bewijs
De reden om tóch niet te sluiten, heeft echter niet met de kwaadaardige tumor van Roel te maken. 'Nader onderzoek van de politie heeft onvoldoende aangetoond dat sprake is van verdovende middelen in de woning', schrijft de burgemeester aan de familie. Door een gebrek aan bewijs kan de gemeente het huis dus niet sluiten.

Overigens zit de verslaafde zoon van het echtpaar nog altijd vast vanwege zijn mogelijke betrokkenheid bij het drugslab.

Word Hoofdredacteur voor een dag. Jij mag bepalen wat we uitzenden op L1 TV.
Kies hier je favoriete programma’s

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Bekendmaking LVK-Finalisten
Uitgelicht
Bekendmaking finalisten LVK 2020 live op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook

De uitzending die je niet wilt missen! Het moment dat 60 halvefinalisten van het LVK in ultieme spanning zitten. Zaterdag 1 februari gaan vier verslaggevers de provincie in om de 20 finalisten van het LVK 2020 te verrassen. En dan is het feest!

Luister én kijk dit jaar mee op zaterdag 1 februari tussen 12:00 en 16:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook!

Meer over de uitzending
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen