Overslaan en naar de inhoud gaan

Drugsloods 'terreur- en witwasmoskee' voor half jaar gesloten

Geplaatst opvrijdag 8 juni 2018 - 6:40

Burgemeester van Sittard-Geleen Sjraar Cox heeft besloten de loods op het terrein van de Al Houda moskee voor een half jaar te sluiten.

Cox informeerde donderdag de eigenaar, stichting Islamitisch Centrum Westelijke Mijnstreek, en de huurder dat de loods op de Borrekuilstraat vanaf maandag zes maanden dicht moet. Dat meldt De Limburger.

Mega-drugsvangst
De reden voor zijn besluit is de grote hoeveelheid drugs die de politie half april aantrof in het pand. Bij een inval vonden agenten zo'n 3500 kilo hasj en ongeveer 2500 kilo aan grondstoffen om synthetische drugs te produceren. Volgens het Openbaar Ministerie was er toen al genoeg reden om het pand te sluiten, maar Sjraar Cox wilde eerste het onderzoek afwachten.

Lees ook: Mega-drugsvondst 'aanleiding genoeg' voor sluiting loods

Foto: Etienne Zegers

Criminele activiteiten
In februari vorig jaar werd de moskee ook al door politie en justitie doorzocht in verband met een groot onderzoek. Niet vanwege drugs, maar omdat de voorzitter en de secretaris worden verdacht van het financieren van terrorisme, het ronselen voor de jihad, lidmaatschap van een criminele organisatie met een terroristisch oogmerk en witwassen. Tegen hen loopt een rechtszaak. De rechter besloot begin mei dat secretaris Laarbi A. zijn proces op vrije voeten mag afwachten.

Lees ook: Omstreden secretaris Geleense moskee op vrije voeten

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen