Overslaan en naar de inhoud gaan

Drugsloods 'terreur- en witwasmoskee' voor half jaar gesloten

Geplaatst opvrijdag 8 juni 2018 - 6:40

Burgemeester van Sittard-Geleen Sjraar Cox heeft besloten de loods op het terrein van de Al Houda moskee voor een half jaar te sluiten.

Cox informeerde donderdag de eigenaar, stichting Islamitisch Centrum Westelijke Mijnstreek, en de huurder dat de loods op de Borrekuilstraat vanaf maandag zes maanden dicht moet. Dat meldt De Limburger.

Mega-drugsvangst
De reden voor zijn besluit is de grote hoeveelheid drugs die de politie half april aantrof in het pand. Bij een inval vonden agenten zo'n 3500 kilo hasj en ongeveer 2500 kilo aan grondstoffen om synthetische drugs te produceren. Volgens het Openbaar Ministerie was er toen al genoeg reden om het pand te sluiten, maar Sjraar Cox wilde eerste het onderzoek afwachten.

Lees ook: Mega-drugsvondst 'aanleiding genoeg' voor sluiting loods

Foto: Etienne Zegers

Criminele activiteiten
In februari vorig jaar werd de moskee ook al door politie en justitie doorzocht in verband met een groot onderzoek. Niet vanwege drugs, maar omdat de voorzitter en de secretaris worden verdacht van het financieren van terrorisme, het ronselen voor de jihad, lidmaatschap van een criminele organisatie met een terroristisch oogmerk en witwassen. Tegen hen loopt een rechtszaak. De rechter besloot begin mei dat secretaris Laarbi A. zijn proces op vrije voeten mag afwachten.

Lees ook: Omstreden secretaris Geleense moskee op vrije voeten

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen