Overslaan en naar de inhoud gaan

Drugsloods 'terreur- en witwasmoskee' voor half jaar gesloten

Geplaatst opvrijdag 8 juni 2018 - 6:40

Burgemeester van Sittard-Geleen Sjraar Cox heeft besloten de loods op het terrein van de Al Houda moskee voor een half jaar te sluiten.

Cox informeerde donderdag de eigenaar, stichting Islamitisch Centrum Westelijke Mijnstreek, en de huurder dat de loods op de Borrekuilstraat vanaf maandag zes maanden dicht moet. Dat meldt De Limburger.

Mega-drugsvangst
De reden voor zijn besluit is de grote hoeveelheid drugs die de politie half april aantrof in het pand. Bij een inval vonden agenten zo'n 3500 kilo hasj en ongeveer 2500 kilo aan grondstoffen om synthetische drugs te produceren. Volgens het Openbaar Ministerie was er toen al genoeg reden om het pand te sluiten, maar Sjraar Cox wilde eerste het onderzoek afwachten.

Lees ook: Mega-drugsvondst 'aanleiding genoeg' voor sluiting loods

Foto: Etienne Zegers

Criminele activiteiten
In februari vorig jaar werd de moskee ook al door politie en justitie doorzocht in verband met een groot onderzoek. Niet vanwege drugs, maar omdat de voorzitter en de secretaris worden verdacht van het financieren van terrorisme, het ronselen voor de jihad, lidmaatschap van een criminele organisatie met een terroristisch oogmerk en witwassen. Tegen hen loopt een rechtszaak. De rechter besloot begin mei dat secretaris Laarbi A. zijn proces op vrije voeten mag afwachten.

Lees ook: Omstreden secretaris Geleense moskee op vrije voeten

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen