Overslaan en naar de inhoud gaan

Drugsloods 'terreur- en witwasmoskee' voor half jaar gesloten

Geplaatst opvrijdag 8 juni 2018 - 6:40

Burgemeester van Sittard-Geleen Sjraar Cox heeft besloten de loods op het terrein van de Al Houda moskee voor een half jaar te sluiten.

Cox informeerde donderdag de eigenaar, stichting Islamitisch Centrum Westelijke Mijnstreek, en de huurder dat de loods op de Borrekuilstraat vanaf maandag zes maanden dicht moet. Dat meldt De Limburger.

Mega-drugsvangst
De reden voor zijn besluit is de grote hoeveelheid drugs die de politie half april aantrof in het pand. Bij een inval vonden agenten zo'n 3500 kilo hasj en ongeveer 2500 kilo aan grondstoffen om synthetische drugs te produceren. Volgens het Openbaar Ministerie was er toen al genoeg reden om het pand te sluiten, maar Sjraar Cox wilde eerste het onderzoek afwachten.

Lees ook: Mega-drugsvondst 'aanleiding genoeg' voor sluiting loods

Foto: Etienne Zegers

Criminele activiteiten
In februari vorig jaar werd de moskee ook al door politie en justitie doorzocht in verband met een groot onderzoek. Niet vanwege drugs, maar omdat de voorzitter en de secretaris worden verdacht van het financieren van terrorisme, het ronselen voor de jihad, lidmaatschap van een criminele organisatie met een terroristisch oogmerk en witwassen. Tegen hen loopt een rechtszaak. De rechter besloot begin mei dat secretaris Laarbi A. zijn proces op vrije voeten mag afwachten.

Lees ook: Omstreden secretaris Geleense moskee op vrije voeten

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen