Overslaan en naar de inhoud gaan

Drugslab opgerold bij grote actie: tien arrestaties

Geplaatst opwoensdag 13 oktober 2021 - 17:26

Bij een internationaal drugsonderzoek in Limburg, Noord-Brabant en België zijn woensdag tien personen aangehouden.

De politie heeft vijf verdachten in Weert aangehouden, een in Roermond, drie in Grevenbicht en een in België.

Drugslab
Het drietal in Grevenbicht is aangehouden in een productielocatie voor synthetische drugs, zoals LSD en XTC. Op het moment van arrestatie was het drugslab in bedrijf.

Groot geldbedrag
In totaal is de politie tien woningen binnengevallen, waarvan zes in Weert. In een van de huizen in Weert heeft de politie een grote hoeveelheid cashgeld gevonden. De hoogte van dat bedrag is niet bekend.

Loodsen
Verder heeft de politie in het kader van het onderzoek twee loodsen in Maastricht en een loods in Weert doorzocht. Ook is de politie drie loodsen in het Noord-Brabantse Someren, over de provinciegrens bij Nederweert, binnengevallen.

170 politiemedewerkers
In totaal waren 170 politiemedewerkers uit Nederland en België betrokken bij de actie. De politie is de verdachten op het spoor gekomen via gekraakte Encrochat-berichten.

drugslab grevenbicht 13-10 2
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen