Overslaan en naar de inhoud gaan

Drugslab in Lomm moest grootste van Nederland worden

Geplaatst opvrijdag 30 september 2016 - 6:05

Een criminele groepering waarbij ook inwoners van Swalmen, Reuver en Roermond waren betrokken, zou in 2015 in Lomm het grootste drugslab ooit in Nederland hebben willen opzetten.

Dat schrijft De Limburger vrijdag op basis van verklaringen uit een politiedossier, waarin een rechercheur zelfs spreekt over de grootste productieplaats in West-Europa.

Tijdens een rechtszaak tegen de drie Limburgers en vijf mannen uit Noord-Brabant heeft het Openbaar Ministerie (OM) donderdag celstraffen tot vijf jaar geëist tegen de leden van de groep.

Amfetamine
Bij een inval in de loods aan de
Spikweien in Lomm heeft de politie in het voorjaar van 2015 een hoeveelheid chemicaliën aangetroffen waarmee amfetamine met een straatwaarde van ruim 23 miljoen euro geproduceerd zou kunnen worden. De ontmanteling van de amfetaminefabriek in wording was één van de resultaten van een politieonderzoek dat in november 2014 begon.

Opslagruimtes
Bij inlichtingendiensten kwamen meldingen binnen dat Stephan B.(49) uit Swalmen en Patrick F. (46) uit
Reuver duizenden liters chemicaliën per week zouden importeren via het chemisch bedrijf Radermecker in Luik. Pablo van D. (45) uit Roermond bleek later de chauffeur van de transporten te zijn. De recherche legde de keten van het ophalen, vervoeren en opslaan van chemicaliën bloot. In Eindhoven, Lomm en in Roermond-Maasniel lagen in opslagruimtes duizenden liters en evenzoveel kilo’s chemisch spul.

Geëiste straffen
Patrick F. heeft volgens justitie een zodanig cruciale rol gespeeld dat hij vijf jaar de cel in zou moeten. De openbaar aanklager vroeg de rechtbank Stephan B. vier jaar naar de gevangenis te sturen. Pablo van D., achter wiens woning een van de opslagruimtes werd gevonden, hoorde dertig maanden tegen zich eisen.

Vrijdag is het woord aan de advocaten.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Drie Limburgers opgepakt in groot drugsonderzoek
Drie tips over drugslab Lomm na Opsporing Verzocht
Eis: tot 18 maanden cel voor runnen drugslab
Milde straffen in drugszaak Lomm
Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen