Overslaan en naar de inhoud gaan

Drugshandel op straat in Roermond: overlast op drie plekken

Geplaatst opdinsdag 27 november 2018 - 10:11

Op zeker drie plekken in Roermond is sprake van drugshandel op straat.

Dat blijkt uit een extern onderzoek in opdracht van de gemeente. In het onderzoek werden zeven gebieden bekeken.

De problemen spelen zich af bij het winkelcentrum in de wijk Donderberg, in de omgeving van de Spoorlaan en op de parkeerplaats van Sportpark Kitskensberg. Daar is niet alleen overlast door hangjongeren, maar ook van drugsdealers.

Drukte bij coffeeshops
Bij de twee coffeeshops in Roermond, Sky en Skunk, is er nauwelijks overlast door straathandel. Wel zeggen omwonenden dat ze last hebben van de verkeersdrukte. Volgens de onderzoekers is de omgeving niet berekend op het grote aantal bezoekers. Dat aantal stijgt en ligt tussen de 500.000 en 600.000 per jaar. Ongeveer de helft daarvan komt uit het buitenland.

Lees ook: Roermond wil uitbaten van coffeeshops uitbesteden

Alternatieve plekken
Roermond doet onderzoek naar alternatieve plekken voor de coffeeshops. Ondernemers die in de gemeente een coffeeshop willen beginnen, kunnen zich straks inschrijven en meedingen naar de exploitatie. Door de aanbesteding blijft de huidige exploitant van de toegestane twee coffeeshops in Roermond niet meer vanzelfsprekend exploitant. De vergunning kan naar een ander gaan.

Verder wordt begin volgend jaar een plan van aanpak opgesteld om de overlast van straathandelaren op de drie plekken aan te pakken.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen