Overslaan en naar de inhoud gaan

Drugshandel op straat in Roermond: overlast op drie plekken

Geplaatst opdinsdag 27 november 2018 - 10:11

Op zeker drie plekken in Roermond is sprake van drugshandel op straat.

Dat blijkt uit een extern onderzoek in opdracht van de gemeente. In het onderzoek werden zeven gebieden bekeken.

De problemen spelen zich af bij het winkelcentrum in de wijk Donderberg, in de omgeving van de Spoorlaan en op de parkeerplaats van Sportpark Kitskensberg. Daar is niet alleen overlast door hangjongeren, maar ook van drugsdealers.

Drukte bij coffeeshops
Bij de twee coffeeshops in Roermond, Sky en Skunk, is er nauwelijks overlast door straathandel. Wel zeggen omwonenden dat ze last hebben van de verkeersdrukte. Volgens de onderzoekers is de omgeving niet berekend op het grote aantal bezoekers. Dat aantal stijgt en ligt tussen de 500.000 en 600.000 per jaar. Ongeveer de helft daarvan komt uit het buitenland.

Lees ook: Roermond wil uitbaten van coffeeshops uitbesteden

Alternatieve plekken
Roermond doet onderzoek naar alternatieve plekken voor de coffeeshops. Ondernemers die in de gemeente een coffeeshop willen beginnen, kunnen zich straks inschrijven en meedingen naar de exploitatie. Door de aanbesteding blijft de huidige exploitant van de toegestane twee coffeeshops in Roermond niet meer vanzelfsprekend exploitant. De vergunning kan naar een ander gaan.

Verder wordt begin volgend jaar een plan van aanpak opgesteld om de overlast van straathandelaren op de drie plekken aan te pakken.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen