Hennepafval dumping Castertweg Tungelroy (9 sep 2019)

Drugsdumpingen in Limburg gehalveerd: 'Zegt weinig'

Het aantal drugsdumpingen is het afgelopen jaar in Limburg ruim gehalveerd vergeleken met 2018.

Drugsafval blijft hoofdpijndossier voor brandweer

Het was maandag weer raak: de brandweer die opgeroepen werd voor een drugsdumping, dit keer in Ransdaal. Desondanks lijkt een daling van het aantal ontdekte dumplocaties dit jaar ingezet te zijn.

Drugsafval Born
Aantal dumpingen met drugsafval sterk gedaald

In de eerste zes maanden van 2019 is er op veel minder plekken in Limburg drugsafval gevonden, in vergelijking met vorig jaar.

Drugsdumpingen: 'Milieuschade groter dan bekend is'

Er dreigen afvalstoffen in de voedselproductie in Limburg te komen door de vele dumpingen van drugsafval in de provincie.

Zorgelijk: drugsdumpingen in Limburg blijven toenemen

Drugsdumpingen vormen een steeds groter probleem in Limburg. Vorig jaar werd er veel vaker drugsafval gedumpt dan in 2017. De hoeveelheden die worden gedumpt nemen ook toe.

Brandweer opgetrommeld voor vaten met drugsafval

Opnieuw zijn er in onze provincie vaten met drugsafval opgedoken.

Drugsafval gedumpt in buitengebied van Weert

In het buitengebied van Weert is vrijdagavond een grote hoeveelheid drugsafval gevonden.

Vaten met drugsafval gevonden in Weustenrade en Nuth

In het buitengebied bij Weustenrade zijn zaterdagochtend enkele vaten met vermoedelijk drugsafval ontdekt.

Fonds voor drugsdumpingen: géén oplossing, wél doorbraak

Het fonds voor het opruimen voor drugsafval is een goed begin, maar zeker niet de oplossing. Dat zegt burgemeester Kees van Rooij van Horst aan de Maas.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten