Overslaan en naar de inhoud gaan

Drugsdealers overspoelen Sittard

Geplaatst opwoensdag 1 juni 2016 - 16:11

Het Stationsplein in Sittard wordt woensdag overspoeld door straatdealers. De coffeeshops in Sittard-Geleen mogen vanaf woensdag geen drugs meer verkopen aan buitenlanders.

Straatdealers springen in dat gat.

Jonge dealers
Coffeeshops Skunk en Relax aan het Stationsplein trekken veel Belgen en Duitsers. De gemeente heeft die de afgelopen weken proberen te waarschuwen voor de nieuwe regels, maar nog steeds komen veel buitenlanders naar Sittard. Op en rondom het Stationsplein worden mensen constant aangesproken door de veelal jonge dealers. Die vangen de klanten op die geweigerd worden in de coffeeshops. L1 legde meerdere drugsdeals vast op beeld.

Op de vuist
Op bewakingsbeelden van de coffeeshops is dan weer te zien dat rivaliserende dealers woensdagochtend met elkaar op de vuist gaan.

Een drugsdeal op klaarlichte dag in het centrum van Sittard.

Vrij spel
Burgemeester
Sjraar Cox van de gemeente Sittard zegt dat de politie beloofd heeft de drugshandelaars aan te pakken. Maar daar is woensdag weinig van te merken: de drugsdealers hebben vrij spel.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Terugkijken: Persconferentie politieactie Albanese bende
Kijk terug: Persconferentie grote actie tegen drugshandel
'Meer politie-inzet tegen drugshandel Sittard-Geleen'
Sittard-Geleen gematigd positief over nieuw drugsbeleid
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen