Overslaan en naar de inhoud gaan

Drugsdealers overspoelen Sittard

Geplaatst opwoensdag 1 juni 2016 - 16:11

Het Stationsplein in Sittard wordt woensdag overspoeld door straatdealers. De coffeeshops in Sittard-Geleen mogen vanaf woensdag geen drugs meer verkopen aan buitenlanders.

Straatdealers springen in dat gat.

Jonge dealers
Coffeeshops Skunk en Relax aan het Stationsplein trekken veel Belgen en Duitsers. De gemeente heeft die de afgelopen weken proberen te waarschuwen voor de nieuwe regels, maar nog steeds komen veel buitenlanders naar Sittard. Op en rondom het Stationsplein worden mensen constant aangesproken door de veelal jonge dealers. Die vangen de klanten op die geweigerd worden in de coffeeshops. L1 legde meerdere drugsdeals vast op beeld.

Op de vuist
Op bewakingsbeelden van de coffeeshops is dan weer te zien dat rivaliserende dealers woensdagochtend met elkaar op de vuist gaan.

Een drugsdeal op klaarlichte dag in het centrum van Sittard.

Vrij spel
Burgemeester
Sjraar Cox van de gemeente Sittard zegt dat de politie beloofd heeft de drugshandelaars aan te pakken. Maar daar is woensdag weinig van te merken: de drugsdealers hebben vrij spel.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Terugkijken: Persconferentie politieactie Albanese bende
Kijk terug: Persconferentie grote actie tegen drugshandel
'Meer politie-inzet tegen drugshandel Sittard-Geleen'
Sittard-Geleen gematigd positief over nieuw drugsbeleid
Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen