Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Drugsdealers overspoelen Sittard

Geplaatst opwoensdag 1 juni 2016 - 16:11

Het Stationsplein in Sittard wordt woensdag overspoeld door straatdealers. De coffeeshops in Sittard-Geleen mogen vanaf woensdag geen drugs meer verkopen aan buitenlanders.

Straatdealers springen in dat gat.

Jonge dealers
Coffeeshops Skunk en Relax aan het Stationsplein trekken veel Belgen en Duitsers. De gemeente heeft die de afgelopen weken proberen te waarschuwen voor de nieuwe regels, maar nog steeds komen veel buitenlanders naar Sittard. Op en rondom het Stationsplein worden mensen constant aangesproken door de veelal jonge dealers. Die vangen de klanten op die geweigerd worden in de coffeeshops. L1 legde meerdere drugsdeals vast op beeld.

Op de vuist
Op bewakingsbeelden van de coffeeshops is dan weer te zien dat rivaliserende dealers woensdagochtend met elkaar op de vuist gaan.

Een drugsdeal op klaarlichte dag in het centrum van Sittard.

Vrij spel
Burgemeester
Sjraar Cox van de gemeente Sittard zegt dat de politie beloofd heeft de drugshandelaars aan te pakken. Maar daar is woensdag weinig van te merken: de drugsdealers hebben vrij spel.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Uit eigen keuken
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Gerelateerde berichten

'Meer politie-inzet tegen drugshandel Sittard-Geleen'
Sittard-Geleen gematigd positief over nieuw drugsbeleid
Cox: overlast drugsrunners in Sittard valt mee
Illegale drugsverkoop Sittard-Geleen niet toegenomen
Uit eigen keuken
1Limburg De A2 tunnel
Uitgelicht
Stuur ons je foto’s van het A2-project

Het stadsbeeld rond de A2 in Maastricht is door de aanleg van de A2-tunnel ingrijpend veranderd. We zijn op zoek naar foto's van de A2 en het omliggende gebied in Maastricht vóór, tijdens en na het project.

Upload je foto's
1Limburg Verkiezingen 2018
Uitgelicht
Volg de gemeenteraadsverkiezingen op 1Limburg en L1

Op 21 maart gaan 30 van de 33 Limburgse gemeenten naar de stembus. In deze rubriek vind je het laatste verkiezingsnieuws uit de provincie.

Verkiezingsrubriek
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen