Overslaan en naar de inhoud gaan

Drugsdealers: grens bij Smeermaas hermetisch afgesloten

Geplaatst opwoensdag 15 april 2020 - 18:35

De Belgische gemeente Lanaken heeft woensdagochtend de grensovergang tussen Smeermaas en Maastricht hermetisch afgesloten met hoge aaneensluitende hekken. Het land blijft nog tot 4 mei op slot.

De grens was eerder al geblokkeerd met betonblokken en lage dranghekken. Echter bleek dat dit voetgangers en fietsers niet weerhield de grens over te steken.

Lees ook: België blijft nog tot 4 mei op slot

Drugsdealers
Daarnaast fungeerde de grensovergang sinds de sluiting meermaals als werkgebied voor drugsdealers. Zo verrichte de politie van Maastricht afgelopen week aanhoudingen en laat ook de Belgische politie weten zeker vier man te hebben aangehouden op verdenking van drugsbezit en/of dealing.

Gaan hekken wel helpen?
Volgens een bewoner aan de Nederlandse zijde, die anoniem wil blijven, is het in de avonduren en begin van de nacht een komen en gaan van drugsdealers. Afgelopen weken is er door de bewoners meerdere malen melding gedaan bij zowel de Nederlandse als de Belgische politie.

"Alleen al vannacht telde ik zes personen die bezig waren met dealen", aldus de bewoner. Of de hekken veel effect hebben tegen de drugsdealers is volgens bewoners de vraag. "Er worden gewoon pakjes door de omheining afgegeven."

Veldrijk
De grindpaadjes aan de parallel liggende Zuid-Willemsvaart zijn eveneens een doorn in het oog van de bewoners. Deze grensovergang zou voor drugsdealers makkelijk te gebruiken zijn, maar de omgeving leent zich volgens een woordvoerder van de Belgische politie niet tot een volledige wegversperring omdat het een veldrijke omgeving betreft.

De Maastrichtse politie geeft aan te investeren in de controles in het grensgebied.

Vrachtwagens
De gesloten grensovergang bij Smeermaas zorgde eerder al voor problemen, zo reden met name buitenlandse vrachtwagenchauffeurs zich vast bij de gesloten grens.

Lees ook: Vrachtwagens rijden zich vast bij gesloten grens

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen