Overslaan en naar de inhoud gaan

Drugscontroles: 'Betrapte medewerkers Nedcar geschorst'

Geplaatst opvrijdag 9 november 2018 - 10:14

Medewerkers van autofabriek VDL Nedcar in Born die bij een controle onder invloed van alcohol of drugs blijken te zijn, worden voor één dag geschorst.

Dat zegt VDL-woordvoerder Miel Timmers.

Begeleiding
Volgens Timmers krijgen de geschorste medewerkers vervolgens ook begeleiding om van hun alcohol- of drugsgebruik af te komen.

Positief getest
Vrijdag kwam het nieuws naar buiten dat de helft van de geteste medewerkers van de autofabriek in Born onder invloed van verdovende middelen blijkt te zijn. Volgens Timmers vinden deze controles niet dagelijks, zoals in het personeelsblad staat vermeld, plaats, maar wel regelmatig.

Lees ook: Drugscontrole Nedcar: 'Helft medewerkers test positief'

Periodiek
De woordvoerder legt uit dat er bij zo'n periodieke controle 300 willekeurige personeelsleden worden gecontroleerd. "150 daarvan hadden toen drank of drugs in hun bloed. Een aantal daarvan was dermate onder invloed dat ze niet meer mochten werken." Volgens de woordvoerder van VDL Nedcar worden die mensen dan geschorst.

Hoeveel mensen er al eens naar huis zijn gestuurd, kan de woordvoerder nog niet zeggen.

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen