Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Drugscontroles: 'Betrapte medewerkers Nedcar geschorst'

Geplaatst opvrijdag 9 november 2018 - 10:14

Medewerkers van autofabriek VDL Nedcar in Born die bij een controle onder invloed van alcohol of drugs blijken te zijn, worden voor één dag geschorst.

Dat zegt VDL-woordvoerder Miel Timmers.

Begeleiding
Volgens Timmers krijgen de geschorste medewerkers vervolgens ook begeleiding om van hun alcohol- of drugsgebruik af te komen.

Positief getest
Vrijdag kwam het nieuws naar buiten dat de helft van de geteste medewerkers van de autofabriek in Born onder invloed van verdovende middelen blijkt te zijn. Volgens Timmers vinden deze controles niet dagelijks, zoals in het personeelsblad staat vermeld, plaats, maar wel regelmatig.

Lees ook: Drugscontrole Nedcar: 'Helft medewerkers test positief'

Periodiek
De woordvoerder legt uit dat er bij zo'n periodieke controle 300 willekeurige personeelsleden worden gecontroleerd. "150 daarvan hadden toen drank of drugs in hun bloed. Een aantal daarvan was dermate onder invloed dat ze niet meer mochten werken." Volgens de woordvoerder van VDL Nedcar worden die mensen dan geschorst.

Hoeveel mensen er al eens naar huis zijn gestuurd, kan de woordvoerder nog niet zeggen.

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen