Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Drugscontroles: 'Betrapte medewerkers Nedcar geschorst'

Geplaatst opvrijdag 9 november 2018 - 10:14

Medewerkers van autofabriek VDL Nedcar in Born die bij een controle onder invloed van alcohol of drugs blijken te zijn, worden voor één dag geschorst.

Dat zegt VDL-woordvoerder Miel Timmers.

Begeleiding
Volgens Timmers krijgen de geschorste medewerkers vervolgens ook begeleiding om van hun alcohol- of drugsgebruik af te komen.

Positief getest
Vrijdag kwam het nieuws naar buiten dat de helft van de geteste medewerkers van de autofabriek in Born onder invloed van verdovende middelen blijkt te zijn. Volgens Timmers vinden deze controles niet dagelijks, zoals in het personeelsblad staat vermeld, plaats, maar wel regelmatig.

Lees ook: Drugscontrole Nedcar: 'Helft medewerkers test positief'

Periodiek
De woordvoerder legt uit dat er bij zo'n periodieke controle 300 willekeurige personeelsleden worden gecontroleerd. "150 daarvan hadden toen drank of drugs in hun bloed. Een aantal daarvan was dermate onder invloed dat ze niet meer mochten werken." Volgens de woordvoerder van VDL Nedcar worden die mensen dan geschorst.

Hoeveel mensen er al eens naar huis zijn gestuurd, kan de woordvoerder nog niet zeggen.

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
L1 Samen voor de Voedselbank, ook in 2018!

Net als de afgelopen vier jaar slaat L1 ook dit jaar weer de handen ineen om de Voedselbank te helpen met het inzamelen van lang houdbare levensmiddelen.

De actie vindt plaats van woensdag 5 december tot en met donderdag 13 december. In die periode staan alle kanalen van L1, van radio tot TV en online, weer in het teken van de actie ‘L1 Samen voor de Voedselbank’

Meld ook je actie aan
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen