Overslaan en naar de inhoud gaan

Drugsbaas al half jaar spoorloos: 'Niks meer gehoord'

Geplaatst opwoensdag 19 september 2018 - 22:45

Bijna een half jaar na zijn veroordeling, is drugsbaas John K. (47) nog altijd voortvluchtig. De rechter veroordeelde hem in maart tot ruim negen jaar celstraf, maar sindsdien hebben betrokken partijen niets meer van hem vernomen.

De veertiger uit Landgraaf was onderdeel van een groot drugsnetwerk, zo oordeelde de rechter in maart. John en consorten zouden verantwoordelijk zijn voor de grootschalige invoer van cocaïne vanuit de Dominicaanse Republiek, handel in harddrugs en witwassen.

Lees ook: Grote drugsbaas op de vlucht voor jarenlange celstraf

Gesignaleerd
Een woordvoerster van justitie bevestigt dat de man nog altijd als 'voortvluchtig' gesignaleerd staat. Wat er wordt gedaan om hem te vinden en wat zo'n signalement precies inhoudt, wil justitie niet kwijt. "Meer kunnen we niet zeggen."

Openstaande straf
Bronnen weten L1 te melden dat John nog een celstraf had openstaan in België. Hij werd daar in 2009 veroordeeld tot acht jaar cel. Als hij tot medio 2019 uit handen van justitie blijft, verjaart die straf en hoeft hij deze niet meer uit te zitten.

Mogelijkheden bekijken
In een eerder stadium liet justitie weten op de hoogte te zijn van de straf. "We kunnen nu nog niet met zekerheid zeggen wat er met die Belgische straf was gebeurd, of we die hadden meegenomen. We moeten wat dat betreft nog kijken wat er mogelijk is op het moment dat we hem hier hebben."

Advocaat Peer Szymkowiak laat desgevraagd weten dat John 'weg' is. "Ik heb niks meer gehoord."

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen