Overslaan en naar de inhoud gaan

Drugsbaas al half jaar spoorloos: 'Niks meer gehoord'

Geplaatst opwoensdag 19 september 2018 - 22:45

Bijna een half jaar na zijn veroordeling, is drugsbaas John K. (47) nog altijd voortvluchtig. De rechter veroordeelde hem in maart tot ruim negen jaar celstraf, maar sindsdien hebben betrokken partijen niets meer van hem vernomen.

De veertiger uit Landgraaf was onderdeel van een groot drugsnetwerk, zo oordeelde de rechter in maart. John en consorten zouden verantwoordelijk zijn voor de grootschalige invoer van cocaïne vanuit de Dominicaanse Republiek, handel in harddrugs en witwassen.

Lees ook: Grote drugsbaas op de vlucht voor jarenlange celstraf

Gesignaleerd
Een woordvoerster van justitie bevestigt dat de man nog altijd als 'voortvluchtig' gesignaleerd staat. Wat er wordt gedaan om hem te vinden en wat zo'n signalement precies inhoudt, wil justitie niet kwijt. "Meer kunnen we niet zeggen."

Openstaande straf
Bronnen weten L1 te melden dat John nog een celstraf had openstaan in België. Hij werd daar in 2009 veroordeeld tot acht jaar cel. Als hij tot medio 2019 uit handen van justitie blijft, verjaart die straf en hoeft hij deze niet meer uit te zitten.

Mogelijkheden bekijken
In een eerder stadium liet justitie weten op de hoogte te zijn van de straf. "We kunnen nu nog niet met zekerheid zeggen wat er met die Belgische straf was gebeurd, of we die hadden meegenomen. We moeten wat dat betreft nog kijken wat er mogelijk is op het moment dat we hem hier hebben."

Advocaat Peer Szymkowiak laat desgevraagd weten dat John 'weg' is. "Ik heb niks meer gehoord."

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen